Translate

söndag 17 juni 2018

James Bond rallyt blev svårare för oss

Efter att ha legat tre nätter på camping Thusis var det dags att dra vidare. Vi kör ut på A13 och tillbaka upp till Reichenau och fortsätter vidare på väg 19 som går mot Andermatt. Regnet hänger i luften och ibland kör vi igenom molnen som går väldigt lågt.
Siktet är inställt på Andermatt där vi tänkt köra rutten Sustenpasset-Grimselpasset och slutligen Furkapasset. 

Men när vi kommer till byn Wassen, där vi ska svänga in på väg 11 ser vi att Sustenpasset ännu inte är öppet. 
Bara att köra tillbaka ner till Andermatt och välja väg 19 mot Furkapasset. Vi letar efter campingar eller stellplatser, men det visar sig att den enda ACSI-campingen som finns i närheten är fullbokad. Tur att vi också har Campercontact så vi letar upp en stellplats och var finns den, jo på Furkavägen. Bra tänker vi och börjar köra, det är inte så långt så vi tycker att det går säkert fort att komma fram dit och få lite ro. 
Men molnen tätnar och det blir mer och mer tjocka och nu har vi kommit upp på den slingriga vägen upp till toppen., så det går inte så fort, men vackert är det. Det gäller att ta det försiktigt för mötande bilister syns knappt trots att de har lyset på. 
Så här ser det ut på GPSen när vi kretsar fram mellan kurvorna. Hårnålskurvorna i Furkapasset är 16 st och längden är 22,5 km med en stigning på 1 063 m. Vi som trodde att vi skulle kunna köra som James! 

Men ett litet stopp blev det i alla fall för vi fick se att James Bond varit här 

Ja det lilla vi kan se, för nu är sikten i princip noll eller som vi säger, det är rena mjölket,
är några gamla restauranger som inte längre är vid liv.  Men nu har vi inte många meter kvar tills vi når vår stellplats på toppen och där står redan 5 HB, självklart tycker de som vi att det är förrädiskt att köra med noll meter i sikt.
Passet ligger 2 436 m över havet. Men där vi parkerade visade GPS att det var 2 441 m över havet.

Vilka nyheter vi fick av en engelsman. "I morgon är passet avstängt för Tour de Suisse kommer att passera Furkapasset". Nej, inte mer cyklister för oss. Men vad är att göra, självinsikten säger stanna kvar och sov i lugn o ro. Nu vaknar samvetet och jag känner att jag skulle gjort som Bengt sa, gått in på turistbyrån i Andermatt, då hade vi fått info och sökt efter någon annat. 
Javisst, kommer vi att sova gott denna natt för ingen kommer att se oss i dimman!

Tjingeling i dimman
We 3




10 kommentarer:

  1. Svar
    1. Javisst, för Bengt ville väl leka Bengt 007 Olsson precis som alla stora barn!

      Radera
  2. Ajdå. Ja men då är det bäst att ligga still och ta det lugn. En annan dag är det fint igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant, nästa dag ….. skriver jag om i nästa inlägg!

      Radera
  3. Ser ut som ni har samma grå skala som vi haft idag.
    Ett tips! Lägg gärna in bilderna i ett större format. Det tål de. Jobbigt klicka på bilderna för att se. Tar tid och pengar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. i Helge blev bilderna större då jag skrev i Ipaden, men nu är den inte längre kompatibel med Blogger. I min nya dator blirde mindre så sonen/svärdottern får hjälpa mig när vi kommer hem med vissa inställningar. Annars allt väl med oss och hoppas ni också har en underbar resa
      Må gött

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Blev det ngt födelsedagsfirande på toppen? Bättre sikt hoppas vi. Grattis Bengt på födelsedagen från landvetter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för grattisen, nej inte på toppen men det blev något annat som jag beskriver så snart vi har bra nät.

      Radera
  6. Tack för visningen av länken. Jag brukar alltid skriva fel på http.... så därför väljer jag www.Men nu är det väl dags att lära sig lite mer!!!

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels