Translate

onsdag 6 juni 2018

Tyskland o dess STAU

Vi hann inte över bron i Måndags utan stannade till i småbåtshamnen i Limhamn.  Men på  tisdag  satte vi kurs mot bron
en välkänd vy 
och hade tur med genomresan i Danmark för där var det inga Stau förutom en bil som orsakade en olycka
men de inblandade klarade sig som tur var. 

När vi kör förbi Karlslunde och Cirkle K såg vi att där fanns Toatömning och dricksvatten att hämta om man behöver. 
N 55 33 37 O 12 13 45

Nästa stopp blev en lunch på stellplatsen i Fanö 
N 54 56 58  O 011 59 07 
som välkomnade oss med sina vackra buskar som blommade för fullt.

Därefter en snabb tur tillfärjan i  Rödby 
 
Klockan 15.20 ankommer vi Tyskland med Boarder Shopen, vilket innebär att några timmar förläggs där. Nu har vi ju en liten bil så det går inte att köpa alla sorter, tro mig. 

Som vanligt väljer vi att stanna till i Reinfeld, i närheten av Lûbeck
N 53 49 47  O 010 29 01
som har en stellplats för 5 bilar, men vi var 10 st på parkeringen. Där finns el, toatömning o vatten mot avgift, annars är stellplatsen gratis.  En lugn och tyst plats för oss HB-åkare. 

Samhället bjuder även på fina naturscenerier, en oas att vandra runt i. 

Onsdag morgon och nästan 20 gr,  drar vi ut på motorvägen igen men men STAU i princip hela vägen förbi Hamburg. GPSen drar oss in på en annan väg, men det gör förmodligen alla andras också för nu var det köer o trafikstockningar även på de mindre vägarna. Väljer ny ort o kör mot Lûneburg samma här. Båda är överens om att så här går det inte att fortsätta, vi väljer att köra ut mot motorvägen igen och hamnar på A1an och vips så flyter det på och vi får chansen att ta av in på A7. Men när vi närmar oss Hannover är det samma visa igen och förbi Kassel. Nu ger vi upp och bestämmer oss för att ta vår gamla stellplats i Homberg/Efze där vi får gratis el, inte för att det behövs i denna värmen men nu behövs ju eltandborstarna laddas istället. 
N 51 01 39 O 009 24 52
Här finns en Lidl på promenadavstånd men det får bli i morgon för nu är vi helt slut efter att ha kört 42 mil i STAU o STAU på grund av vägombyggnader  men även byggnation av nya broar . Vet inte om vi ska rekommendera att köra i Tyskland i sommar!! men hur kommer alla semesterfirare till Kroatien i så fall!!!!

Tjingeling från tre trötta resenäörer! 


8 kommentarer:

  1. Hoppas at ni får bättre förutsättningar i fortsättningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hm men vi har nästan 40 mil kvar i Tyskland. Men södra delen brukar vara klart bättre intelika mycket trafik Ha det gött. Är ni snart i Sverige?

      Radera
    2. Vi åker båda denna gång då vi behöver nya pass. Anländer den 25 juni och åker hem igen den 15 juli. Nästan alla dagar redan bokade så det blir intensiva veckor! 😄

      Radera
  2. ja det är det bästa man kan göra men ändå fastnar man i fällan...…..

    SvaraRadera
  3. Aldrig bli irriterad på köer. Vägarbeten är ju till för att vi ska komma fram fort framöver. Så tänker vi nu för tiden. Slutstressat på autobahn m a o. Följer er blogg då och då...trevlig att läsa. Hälsningar Solan i Dethleffen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så att vägarna ska bli bättre när de repareras, men sitta i en bil när det är 30-35 gr då är det lätt att bli irriterad.

      Radera
  4. Ta det lugnt. Ni har tiden med er. Vi vill ha er hela hem.
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst vi tar det lugnt för vi har precis hamnat i Lichtenstein.

      Radera

Our Vantastic Travels