Translate

lördag 9 juni 2018

En härlig vandring i bergen i Lichtenstein

Lördag morgon och vi har sovit gott på stellplatsen i Vaduz. Vid närmare betraktelse fanns där både wc och möjlighet till vatten. Eftersom det var helg hade vi turen att parkeringsplatsen var gratis. Betalar gör man för parkering mellan mån - fre  kl 07.00 - 17.00, varav en timma är gratis. Vidare kostar det bara 5 CHF och inte 10 som jag skrev i förra inlägget.

Solen skiner och det är en behaglig värme med lite lagom fläkt. Vi kollar in stans Infopoint för att få lite tips på lämpliga vandringsleder i närheten. Furstendömet som bara är 24,6 km långt och 12,4 km brett har lyckats med att erbjuda turister m fl 40 mils hiking trails. Lämpligaste turen idag för oss med en hund (som inte orkar gå hur långt som helst i värmen) är att ta buss nr 21 upp till byn Malbun.Här skrev jag ju så klart Malibu,(precis som vår Van) men byn heter inte det utan den heter Malbun. Den ligger på 1602 m höjd och bussresan kostade tur o retur 10 CHF per person. Väl uppe går det en öppen linbana till toppen som ligger på 2000 m, Sareiserjoch.
Vandringsleden uppe på toppen var  dock inte öppen då det fortfarande fanns mycket snö kvar i leden. I stället erbjuds fina leder ner i dalen med underbar natur och idylliska byar som klättrar utefter bergväggarna. 
Härlig utsikt över byn med de snöklädda bergen bakom sig. 

Flora och faunan är med sina 1600 arter är ganska likt vad vi ser på hemmaplan. Men den lilla vita blomman som jag har på bilden har jag aldrig sett hemma. Jag tror att det är någon form av vit orkide som jag hade turen att hitta inne i skogen. 

Väl tillbaka nere i Malbun, efter att ha vandrat ca 7 km, var det dags för lunch och den intog vi på 
                                   
det här hotellet med en underbar restaurang och personal. Även inredningen som var så typiskt Österikisk, var drömlikt vacker. Det är första gången som vi ser att pensionärer (Seniorer) får en speciell meny,  Bengt valde schnitsel och jag tog kycklingbröst. Båda var jättenöjda med både upplägget och även innehållet i bilagda sallad.

I morgon planerar vi att ta en tur genom gamla stan och ev en bit upp till Schloss Vaduz. Det förekommer dock ingen visning av slottet och det tycker jag är lite tråkigt, men jag förstår Prince Hans-Adam och Princess Marie som bor i slottet. 

Tingeling från oss som gillar Lichtenstein

4 kommentarer:

 1. Vad intresant följer med stort intrese.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett härligt lilleputtland med massor att se o göra

   Radera
 2. Känner inte till Lichtenstein något vidare men minns från min barndom att de hade vackra frimärken i läckra färger på slottet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer de har ett frimärksmuseum vilket vi dock inte besökte

   Radera

Our Vantastic Travels