Translate

onsdag 18 april 2018

It has been hard keeping this secret.......

Nu är det dags att åka ner till Bengt i Örkelljunga, torsdagen den 19 april blir en jättestor dag för oss,  och hämta ut vår nya Carthago Malibu 640 LE, en bil i VAN-segmentet. Vi har ju bestämt oss för att DOWNSIZA och då blev det en bil som är < 6,5 m. Det ska bli jättespännande att gå ner i storlek och vi hoppas bara att det går bra. Känner vi att det blir för trångt får vi väl byta upp oss igen. Men det hoppas vi verkligen inte.

Bilen ser ut som på bilden ovan, grafitgrå med runda små fönster på sidorna och cykelställ bak. Här behövs bara B körkort och det är jättebra om Bengt endera dagen skulle mista sitt C kort. Jag har ju också rätt att framföra denna bil så nu kan vi växla förare när vi vill!

Vår nya bil har långbäddar, skönt att inte behöva hoppa över varandra, och ett s k flexibadrum. Genom att fälla undan toaletten blir det en rymlig duschkabin med fasta sidoväggar. Jag tror att det blir bra att slippa ha ett duschdraperi som ständigt hänger i vägen för en och dessutom är det ofta vått! Enligt reklamen är detta det största badrummet i klassen (Vans 640) och det låter härligt tycker jag.
Bilderna har jag hämtat från Carthagos broschyr

Myskänslan verkar hög!
Interiören känns varm och ombonad och jag tror att vi kommer att trivas i den. Däremot är det det här med totalvikten som blir en stor fråga för oss. Vi går nu från 4,5 ton till 3,5 ton, någon måste ju banta ner sin vikt på medtagna prylar. Vem får vi så småningom se!
Vi har ju haft mycket trevligt med Helge och Bürstnerklubben, men nu är det dags att byta klubb och Carthago/Malibu har nu även fått oss som medlemmar. Vi ser fram emot att träffa dem!

Vi hoppas att du som följt Husbilen Helge även kommer att trivas med vår nya blogg! I alla fall är ni Välkomna hit

Tjingeling, ha det skönt i värmen!
We 4 


12 kommentarer:

 1. Så spännande med ny bil. Ja visst är det problem med vikten antingen det är husbilen eller oss själva. Vi försöker röra på oss så mycket som går, men ibland kan det bli många timmar i husbilen. Den ser trevlig ut hoppas ni får mycket glädje av den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika spännande att byta bil. Ett pustande blir det varje gång grejerna ska flyttas över, men vid downsizing är det ett ypperligt tillfälle att rensa.

   Radera
 2. Spännande! Det ska bli intressant att höra mer om att gå från stort till mindre, vi har ju själva funderat lite i de banorna. Vi ses efter vägarna - kanske på COS årsmöte?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi hämtade bilen igår så sa jag: VAD stor den är! (den stod då parkerad) men inuti är den verkligen komprimerad. Men kan andra få plats så tror jag nog att vi ska få det också.
   Tyvärr har vi ett barnbarn som fyller år årsmöteshelgen. Men vi hoppas på Hälsö-träffen.

   Radera
 3. Grattis till fin bil!
  Nu står vi grannar med era vänner här på HBK-träffen på husbilslandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar vi fick MMS av kompisarna på en Plåtisbil. Svårt attse märket på fotot, men nu vet vi vem det va! Hoppas ni får jättetrevligt.

   Radera
 4. Grattis till en fin plåtis...Malibu är fina dom!

  Ha det gott o njut av nybilsdoften :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket. Javisst är den jättefin, men det tar nog tid innan vi vänjer oss vid insidans microformat! Men är övertygad om att det går!

   Radera
 5. Ser ju jättefint ut! Lägg gärna in fler bilder när ni boat in er! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer mer bilder bara det slutar regna. Då åker vi ut till Öckerö och tar några fina bilder med havet som bakgrund.

   Radera
 6. Grattis till nya bilen! Vi har precis flyttat in i våran lilla Malibu 640 LE nu. Åker på vår första tur som går till Finland, i slutet på veckan. Det var en utmaning att hitta plats till allt, men det gick ändå förvånansvärt bra.

  Britta o Lennart
  Husbilslivet.se

  SvaraRadera
 7. Då säger vi också grattis till er Malibu, en bil som vi tycker är jättefin! Håller på och "flyttar in" så även vi har fått känna av utmaningen, särskilt alla toalettgrejer som man vill ha med sig. Men med lite tanke bakom alla prylar så kommer det att gå.
  Vi kommer i början av juni testa körning i Alperna, från väst till öst och önskar er God Tur till Finland.

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels