Translate

torsdag 26 april 2018

Snart är den resklar

Våra dagar har i stort sett gått åt till att köpa nya tillbehör till bilen på grund av att de gamla är för tunga och kanske till och med behövs ersättas med något fräschare. Vi har sprungit ur affär och i affär för att hitta lämpliga tillbehör men har inte alltid lyckats med det. Det har varit lite pussel med att få in alla tillbehör som vi är vana vid att ha med oss. Lite har jag gallrat bort men det är förvånansvärt att så mycket ändå får plats och jag är verkligen nöjd.

Nytt antiglidskydd till lådor och skåp fick vi köpa då de gamla använts i två husbilar, så här behövdes de verkligen bytas ut.
För att få bättre struktur bland knivarna och all annan  köksutrustning så ska jag komplettera med någon mindre plastlåda passande till det stora facket. 
Bengt koncentrerade sig på alla krokar som skulle upp. Idag finns många sugproppar av olika typer att köpa, men tyvärr så passar de knappast i en husbil. De flesta är svaga och det upphängda ligger på golvet rätt som det är. Det får nog bli klisterkrokar på många ställen.
Dessa krokar får vi ha tills vi hittar en stång för badlakanen. Det finns jättefina stänger men de är ganska dyra tycker jag, mellan 500-800 kr hos butiker som säljer badrumsinredningar. Tidigare har Jysk haft billigare stänger som vi satt upp i våra gamla husbilar, men inte tar vi ner dem när vi byter bil. Det blir ju då små hål! Nu har dessa stänger tyvärr utgått ur Jysk sortiment. Har du tips på enkla stänger blir jag tacksam om du kan meddela mig.
Bäddningen är klar och det blev formsydda madrasskydd inköpta hos BiÖ för att underlätta bäddningen. Klart att vi även tog nya kuddar så att de skulle passa till gardinerna. Men de gamla filtarna som vi använder som överkast fick hänga med i denna bil också.
Det som sedan stod på dagordningen var att installera larm i bilen. Här anlitar vi alltid JR Larm i Lindome då vi till alla våra bilar har fått bra service hos dem.
Även Chivas har hittat sin plats i bilen. Känns jättebra att han är nyfiken på den  och vill följa med på vår premiärtur som blir till helgen.

Ja nu är bilen så pass beboelig att vi kan fira Valborg med kompisarna, en lite kortare tur i närområdet!

Tjingeling i vårkylan!
We  4

6 kommentarer:

 1. Vilken tur att Chivas verkar trivas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår jättegoe vove trivs med husbilslivet och det är ju tur för oss.

   Radera
 2. Underbart att snart vara på rull igen! Det är en del pyssel med att få allt organiserat som man vill. Men ni har ju rutin så det är kul att följa er, så vi kan apa efter ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett pussel men vi har nästan fått in allting som vi brukar ha med oss. Visserligen har jag sorterat bort lite för det är ju så att man alltid har lite onödiga prylar med sig. Sedan blir det ut o åka!
   Ha det bra

   Radera
 3. Fönster på båda sidorna! Så fint det var med kuddarna.
  Finns lite att göra! nu ska jag berätta vad vi/Jag har gjort, Fönstren bak är det en kläd skiva framför, Satt upp ett draperi bak. I garaget har jag monterat en lampa original sitter inte
  åtkomlig till vid last.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen! Draperi kommer det att bli i vår bil också för det är inte roligt att folk kan se rakt igenom bilen när dörrarna är öppna. Lampa bak får bli Bengts bekymmer men jag vet att vi beställt ett el uttag där bak för att kunna ladda cykelbatterierna

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels