Translate

torsdag 14 april 2022

Påskäggstra

Nu är vi här igen, dvs vi drog till  Tooth Vallye.  De senaste två Påskarna har vi inte varit här på grund av det där stora P:et eller C:et. Så vi längtade verkligen hit, men de första dagarna kändes tuffa då det  snöade och blåste omvartannat, riktigt Aprilväder välkomnade oss. Molnen har legat lågt o tjockt  och slickat takåsarna så det har blivit mycke innesittande o det är då som brasan värmer oss. 


Vägarna är göörhala så trots dubbar på, klarar vi inte att gå stadigt i blåsten. Än slant  vi hit o än slant man ner i diket eller rättare sagt ner i snövallarna. Så nog har det varit äggstra av allt tråkigt väder här.

Men nu lovar de lite solsken över påsken och det kan vi verkligen behöva. 
Varje resa hitupp innebär alltid lika mycket jobb för Bengt. Snöskottningen på altanen är ett slitgöra eftersom det oftast blivit stora isblock på grund av töande och nysnö om vartannat. Men när snön är borta blir det nice att ta ut bord o stolar och njuta av en härlig fika med hembakade bullar eller varför inte nygräddade våfflor. 

Sedan ska en liten  björk huggas och fyllas med påskfjädrar och då känns det att nu är Påsken på G.
Men himlen är fortfarande dovt gråååå och snöflingor faller till o från. Inget fika ute ännu, då det fortfarande blåser rejält, iskalla nordan hälsar på. På framsidan av huset har Påskliljorna kommit på plats och det verkar som detta blir den enda ljusglimten ett tag till. 

Men skam den som ger sig. Solen ska komma o värma oss. Vi har I princip haft fina Påskdagar varje år som vi har varit här,  så varför inte i år också. Tänk er 8-10 plusgrader,  takdropp och  solen som värmer, då är livet underbart. 

Men det finns ju också inomhusgöra. Lite påskpynt sitter fint, så kartongen med påsksaker kom fram och riset fick  ägg o fjädrar. 
   Äggstra fint ! 

Efter allt förberedande är det dax att se över påskbordet, vad finns o vad saknas. Något som numera finns på vårt bord är Lammstek. Den ska marineras med härliga kryddor innan den bakas i ugnen. Så enkelt o bekvämt och en överraskande smak som alla vid bordet njuter av. Klart att det får bli en påsktårta också men vilken ska bli årets tårta, det har jag ännu inte bestämt. 

Bord o stolar är uttagna på altanen och det  ska bli våfflor med vispgrädde o hallonsylt,  för I morgon, Långfredag, ska solen skina. Nu har vi väntat på våfflorna i en vecka, men det har ju under tiden blivit hembakade bullar istället. Men som ni vet är det vädergudarna som bestämmer

Vitt vinterlandskap och kommande sol, får oss att  njuta! 



Glad Påsk önskar vi alla vänner!

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas det blev en fin påsk efter fina förberedelser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jättetrevligt med husbilsvänner som kom förbi o stannade från Långfredag till Påskdagen. Den underbara sommarvärmen som vi fick gjorde ju naturligtvis sin del också

      Radera

Our Vantastic Travels