Translate

måndag 13 augusti 2018

COS träff på Hälsö

När vi bestämt oss för att byta bil tänkte vi att då får vi gå med i den club som representerar vårt nya bilmärke, och det blev Carthago Owners Sweden, förkortat COS. 

De skulle ha en kräftskiva på Hälsö som tidsmässigt skulle passa oss.  Vi anmälde oss och for den långa sträckan av 11 km från bostaden till den abonnerade stellplatsen. 

Vi välkomnades  av klubbens beachflaggor vid infarten till stellplatsen och träffvärden. Här var det ordning och reda på uppställningen då alla bilar stod med nosen in mot platsen. Ser riktigt häftigt ut!

och här parkerade vi vår VANTASTIC

Efter lite presentationer m m var det dags för ett parti Mölkky
Chivas är också intresserad och vill gärna jaga kubbarna.

Det blir bara glesare o glesare mellan kubbarna och svårare att träffa dem!
Senare på kvällen var det dags för lite knytis. Själva hade vi köpt en sallad på ICA som var jättegod och till den blev det bröd och ost. Enkelt o bekvämt i värmen! 
Trevligt värre va det, men en liten vovve fick inte va med. Men han njuter troligen av den fina utsikten hoppas jag.

På lördag förmiddag hann vi med att ta en cykeltur på Hälsö och även till Öckerö Hamn för att njuta av de fina omgivningarna och en god fika. 

Härlig västkustmiljö, men träden har redan fått oktoberfärger på grund av torkan.
Fina gamla renoverade fiskarhus och med trånga gator att vandra runt i 
Underbar miljö! 
Vilken grillplats det fanns på stellplatsen i hamnen på Öckerö, den färgprakten vill jag inte missa!
Den här helgen var det även Konstvågen ute på öarna. Här stötte vi på vår före detta distriktsläkare som nu målar tavlor på sin fritid. 
Nu närmar sig klockan och samling så vi väntar  på fördrinken som Pertti fixar innan det var dags att sätta sig till bords. 
 Här skulle det dukas upp med både kräftor och räkor samt bröd, smör o ost. Otroliga läckerheter vankades som vi alla verkligen såg fram emot.
 Sedan var det även den självklara allsången som hela kören fick beröm för.
Tyvärr började det blåsa rejält på kvällen men det var inte kallt utan vi kunde sitta ute hela tiden. På natten kan jag säga att vi blev vaggade till söms för blåsten gungade våra bilar rejält. 

Frampå söndagsmiddagen tog vi färjan hem och det var många COS bilar på parad. 
Slutomdömet är att vår första COS träff verkligen var lyckad. Vi tackar alla inblandade för en mycket trevlig tillställning och hoppas att detta inte blir vår sista COS träff. 

Tjingeling
We 3



2 kommentarer:

  1. Öckerö Hamn är en av våra favoriter. Har stått där två helger denna sommaren och kommer återkomma så fort vi har möjlighet. Vi cyklade också - Öckerö- Hälsö- Öckerö- Hönö- Öckerö :) En härlig tur där Hälsö var mest kuperat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller verkligen med. Även på höst o vinter är det underbart att åka dit ut och promenera de många leder som finns på öarna.

      Radera

Our Vantastic Travels