Translate

söndag 23 december 2018

God Jul o Gott Nytt År

Nu har vi varit hemma i snart två veckor och det har varit mycket att stå i. Men i morgon är det Julafton och det firar vi med barn o barnbarn i vanlig ordning. Som alla vet är det en hel del som ska iordningställas inför julen men nu är det klart och nu väntar vi bara på att tomten kommer till barnbarnen och även till oss vuxna för den delen. Relaterad bild


God Jul  o Gott Nytt År önskar vi i Our Vantastic Travels!

Men vad hände sista veckan i Spanien innan vi tog flyget i Malaga? Efter Juzcar skulle vi besöka ytterligare en by uppe i bergen, nämligen Setenil. Byn som är byggd in under bergsklipporna.
Vägen dit var lite bredare till en början vilket vi fann jättebra. Men sedan blev det smalare och slingrigare så vi satt med hjärtat i halsgropen den mesta av tiden. 
Här anar vi  att berget börjar hänga över vägbanan. Men väl framme vid byn delade vägen sig i en väg till vänster och en till höger. På båda sidorna stod det Setenil. Vilken väg skulle vi välja. Vi tog den till vänster och följde trafiken, men, men det skulle vi aldrig gjort för var hamnade vi, vid en skylt med ett stort P. Bra en parkering, bara det att det var brant neråt och två meter högt rakt in i ett P-hus. 
Vi tvärnitade och funderade på hur vi skulle kunna backa upp för backen i detta motlut. Inte nog med det vi orsakade världens kö bakom oss. Det var ju helg i Spanien och jag tror att alla spanjorer var på väg till samma ställe som vi. 

Efter många om o men fick jag stopp på trafiken, som kom från tre olika håll, så att Bengt fick backat upp, men väl uppe hade vi inget utrymme att vända på. Kön bara växte, för att köra nr i P-huset var enda sättet för alla bilar att få en parkering. Till slut förstod en spanjor vårt dilemma och hjälpte mig att få stopp på trafiken så att vi kunde vända och köra tillbaka till korsningen där vägen delade sig. Om vi körde till höger skulle det finnas P-plats i andra ändan av byn sa en dam på engelska till mig. Sagt o gjort, vi körde och fick se två MC-poliser och jag frågade var kan vi parkera. De tittade på bilen och svaret blev.....den är för stor, här finns inga sådana platser. Men kör genom byn o hittar ni nånstans att stå, så ställ er där och så får ni gå tillbaka till centrat,  

Vi körde men hittade ingenstans att parkera. Bilar stod överallt och folk gick både på trottoarer och i körbanan, det verkade som alla skulle in till centrum.  Vi var fortfarande chockade av strapatsen att det var så svårt att få hjälp med att stoppa trafiken och att få vända på en väg som kanske är fyra meter bred. Nej, vi tog oss tillbaka till kusten och där stannade vi i La Cala Mijas i tre dygn. 

Nu ville vi bara koppla av! Men jag vill hemskt gärna komma tillbaka till Setenil för jag är så intresserad av den byns läge i berget. Vi får se vad som händer i januari när vi är i retur!

 Inte kan vi byta ner oss till en ännu mindre bil, tex en 5,40, vi bor ju ganska långa perioder i bilen. Nej där går min gräns! 

Bildresultat för setenil de las bodegas village
Bilden lånad från nätet
Blir det retur till Setenil så blir det i den minsta hyrbilen som finns att tillgå!

Tjingeling
We 3

  

8 kommentarer:

 1. Milde tid vilket äventyr. Förstår att ni blev stressade. Men byn ser verkligen annorlunda it så jag förstår att ni vill dit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns två vägar dit så att vi kan pröva den från andra hållet om vi gör ett nytt försök.

   Radera
 2. Men fy 17 vad läskigt! Vilken lättnad att ni kom därifrån. En pytteliten hyrbil låter som ett bra alternativ

  Hoppas ni haft fina juldagar hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, o nu är vi i Tandålen o myser
   Hoppas ni har haft en fin jul med sol!

   Radera
 3. Visst är det en fantastisk by! Så glad vi besökte den när vi hade hyrbilen i några dagar. Kan tänka mig det var lite obehagligt trångt där ibland. Hoppas ni har det skönt i kylan i Sverige :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så kallt är det inte nu, men vi tänder brasan o njuter av lugnet efter alla juldagar
   Hoppas ni har det skönt i värmen!

   Radera
 4. Knepigt läge att hamna i, extra besvärligt när övriga trafikanter inte förstår och hjälper till. God fortsättning på 2019.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, det känns inte så bra när man befinner sig i sådana situationer. Men nästa gång tar vi en hyrbil dit upp för jag måste få se Setenil
   God fortsättning till er också

   Radera

Our Vantastic Travels