Translate

onsdag 2 oktober 2019

Rosevinet Mateus etikett i verkligheten - Casa Mateus

Efter Guinaraes bestämde vi oss för en tripp till Park Natural do Alvao och Casa Mateus. Vi fortsätter mot naturreservatet  som har bergstoppar som når upp över 1300 m så vägen är både slingrig och brant. I parken störtar Oloforsen ner och blir till Portugals största vattenfall, Ermelo Fisgas


Att vi kör bland bergsbyar märker vi av när vi möter en bonde med sina getter. En kul vy som alltid uppskattas samtidigt som vi måste parera mellan getterna, då de aldrig vet vilken sida som är bäst att passera en bil på. 

Men vid en kurva delar sig vägen och vi saknar info om vilken väg vi skall ta. Det kommer en bil som jag stoppar och det visar sig vara skogsvaktaren som visar oss rätt väg. Eftersom han sa att det är nästan inget vatten nu, så bestämde vi oss för att inte köra hela vägen upp.

Att det är lite vatten, får vi nog hålla med om när vi tittar ner i floden.

Vi tar en kort paus vid rastplatsen. 


Vi fortsatte sedan mot Vila Real med den lilla orten Mateus och  Casa Mateus. Här övernattade vi på deras parkering, o natten var lugn tills arbetarna startade upp på morgonen 07.00 för att fortsätta sitt arbete ute på fälten.
.
Eftersom det skulle regna på förmiddagen nästa dag, slank vi in i slottsträdgården på eftermiddagen. Här fanns fantastiska rosenrabatter och mängder av vinrankor. Några klasar fanns kvar till den som ville smaka.
Etiketten på flaskan är inte lika pampig som det verkliga palatset. Synd tycker jag!

Fina formklippta häckar var det gott om.
Tyvärr har jag glömt vilken sorts träd det är fråga om, kanske var det ett cederträd som planterats på 1870-talet.

Röda druvor för avsmakning
Kyrkan
Här var det också möjligt att få delta i vinprovning samt en rundtur I destilleriet.
Utanför Casa Mateus fanns en liten restaurang som på ett märkligt sätt sparar alla tomma vinflaskor som rör Mateusvinet och placerar dem på restaurangmuren. Undrar hur många dagars försäljning det handlar om. Bengt undrar hur många flaskor det står uppställda, men jag säger att det är ingen ide' att räkna dom för de är ju tomma!

Ja, nog får vi säga att Casa Mateus är mycket ståtligare i verkligheten med alla sina tinnar och torn, än på flaskans vinetikett. som består av ett litet fyrkantigt motiv. 






6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Javisst, många tinnar o torn o en trädgård som snart går i ide.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
  2. Verkligen ett vackert slott och park. Ha dé fortsatt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst exteriören är superfin, men trädgården börjar blomma ut!

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels