Translate

lördag 23 november 2019

Hjärtat i Dourodalens vindistrikt - Peso da Regua

Nu är vi åter hemma efter en fantastisk höstresa i Portugal. Datorn är lagad och jag kommer nu ut på nätet igen! Visst känns det fruktansvärt att vara utan dator samtidigt som mobilnätet inte alltid  har varit det bästa,  på många ställen där vi kört i inlandet. Jag känner jättestor tillfredsställelse med att nu kunna fortsätta dela med mig av våra många fantastiska upplevelser som vi haft på resan under hösten. Min planering innebar  många stopp i norra och mellersta delen av Portugal. De flesta har vi gjort men vi ville också spara några till en annan gång. De finns kvar på vår Bucketlist.

Nu gäller det bara att komma ihåg allt som vi upplevt.

Jag börjar med vår resa i Dourodalen och först presenterar jag hjärtat i Portugals vindistrikt, Peso da Regua. På många vägskyltar står det oftast bara Regua.

 Regua ligger utefter A24 mellan Vila Real och Lamego.


Här finns en bra stellplats som tar många, många bilar. När vi var där stod vi tillsammans med 55 andra HB. På vår plats fanns gråvattentömning, vattenpåfyllning och eluttag, allt för endast 3 €. Naturligtvis fanns det också toatömning men den låg vid sidan om. 

N 41 09 21  W 07 46 46 

Båda var vi överens om att gå till centrum för att få lite turistinformation om morgondagens vintur med bilen. Vi fick en karta med förslag på massor av quintos där vinprovning var ett naturligt inslag vid eventuella stopp. 
Att staden är en vinort vittnar mina foton om, som jag tagit under vår promenad in till centrum. Överallt blir vi påminda om att stan är centrum i Dourodalens vintillverkning. 


På vägen tillbaka till bilen blev det ett stopp för vinprovning för oss, något vi inte ville missa, eftersom vi skulle köra rundan dagen efter. Det blev 3 vita och tre röda med en mycket god tallrik tapas med 2 sorters ost, korv och skinka samt bröd.

Det var ett efterlängtat tilltugg som smakade utmärkt till de olika vinerna vi provade. Tänk att få sitta utomhus i en liten smal gång tillhörande ett gammalt skjul och dricka vin samt se en Michelin skylt på väggen ovanför.


Mätta och belåtna gick vi tillbaka till HB och började planera vår rundtur i Dourodalen. Vi visste att en runda skulle handla om 12-15 mils körning med ca 5 stopp.


Fortsättning följer !

Ha de gött!


4 kommentarer:

  1. Härligt att du fått hjälp så du är ute i etern igen! Kul att få läsa nu
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mer än härligt att få tillgång till sin dator igen. Men det är fortfarande vissa saker som inte fungerar, men det kanske löser sig så småningom.
      Hoppas ni har det bra i TdM o att era planer fortfarande är aktuella.
      Kramizar!

      Radera
  2. Så trevligt ni har det på era resor!
    Maggan

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels