Translate

fredag 14 februari 2020

En vecka går fort med hyrbil

Det är aldrig några problem att hitta  fina utflyktsmål i Algarvetrakten. Alla orter som vi besökt både vid denna resa och även tidigare resor i södra Portugal har varit mycket intressanta och väl värda ett besök.  Men nu var det ett ställe som vi ville kolla in lite mer eftersom vi hört mycket gott om den  platsen.

Det är en plats inte långt från Albuferia och med en härlig bild på stranden och dess trappa dit ner. En bild som förekommer ofta i bloggar och i olika resereportage.  Ja nu vet ni säkert varthän vi ställde kosan.

Bilen packades och vi drog ner till Falesia stellplats. Vi har aldrig legat där och om vi har planer på att besöka den en längre period så kan det vara bra att se hur det fungerar där. Det var inte så många svenska HB vid vårt besök, men ett par pratade vi väldigt mycket med och fick  bra info om läget. 

Sedan var det trappan för den ville jag inte missa. En kort promenad och vi ser stranden med sin välkända nedgång.  Är den så fantastisk i verkligheten som den är på bild? 
Ja så här ser omgivningen ut runt trappan. Fantastiska branta ockrafärgade klippor som omger nedgången och som ger en magisk bild av stranden som ligger långt ner.

Vid något tillfälle ska vi nog välja Falesia i ett par dagar!.

Ytterligare en stellplats som vi körde till var en ny  i Silves, bara för att kolla in. Bemötandet var inte det bästa så till den platsen är vi tveksamma. Men i Silves finns något annat som alltid drar vår uppmärksamhet till sig.
De fina storkarna som finns i stan och som bygger bo uppe i många skorstenar.

En eftermiddag åkte vi till den tyska restaurangen Biergarten som ligger utefter N125 för att njuta av deras meny. 

Jag valde fisk med en giftgrön kryddsås, en sås som jag kunde vart utan. Men de andra var mycket nöjda med sina väl.
Det hade varit bättre om det varit enbsrt spenat istället.

En dag kvar på hyrestiden och den sista dagen tillbringade vi i Villamoura. En mycket trevlig plats med fina palmalle'er och välklippta gräsytor, inget synligt skräp o s v. I hamnen låg stora båtar av olika slag och nationalitet. Men där fanns också ett underbart glasscafe som vi besökte efter maten.


Den glassen med en kopp cappucino

blev avslutningen på vår vecka med hyrbil. Även om vi downsizade förra året vad beträffar HB, så är det ändå kul med en liten personbil att kuska runt med i smala bygränder. Det är inte så många begränsningar med personbil jämfört med en HB. Även en Plåtis kan i vissa situationer vara begränsande ute på landsbygden så vi finner det mycket behändigt att kunna hyra en bil emellanåt.


Ha det gött!








2 kommentarer:

  1. I båda orterna har våra bekanta kompisar så jag har sett fina kort från dem. Paret i Silves ser storkarna från sin bakkong/altan....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har de säkert jättefint i Portugal med allt det som finns att både göra och se.

      Radera

Our Vantastic Travels