Translate

måndag 10 februari 2020

Lite utflykter i och runt Albufeira

Härligt höstväder bjuder Albufeira på de dagar vi är där. Men något badande blir det inte för oss, vi är nog lite av badkrukor.


När mörkret infaller får vi chansen att testa vår nya dropplist över dörren och som ni ser har den ledlampor som det går att  dimma. Det blev mycket bättre än vi förväntat oss, både med ljuset och med listen som stop för alltför mycket regndroppar in över diskbänken. 


Visst händer det att jag bakar pizza i Omnia ugnen men det blir nog mest på hemma plan under hösten när det är lite ruskigt ute. Då är det gott att gasolen får stå på och värma. Men här i södern blir det istället minipizzor som jag hittade på Pingo Doze . Precis lagom med några stycken som kvällsmat om det är ruggigt ute och bra smakar de också.

Men efter några dagars vistelse i Albufeira känner vi för en hyrbil. Tyvärr så hade vår "billiga firma" inte tagit sina bilar till Albufeira ännu så det fick bli en annan firma. För ut och åka ville vi.
Självklart blev första turen till Alagoa för att hälsa på Kjell och Daisi,  därefter Quarteira  (N 37 03 24  W 08 04 37) eftersom ryktet sa att husbilarna blivit bortkörda därifrån. Vi parkerade vår lilla hyrbil enligt nedanstående koordinater och tittade oss omkring och ser bland annat dessa hjulspår, men inga husbilar på planen och inte heller uppe i skogsdungen. En så finn plats utefter stranden har således "bestulits" oss!

Inte utan att det känns vemodigt!

Ett annat ställe som vi gärna åker till är Marinan norr om gamla stan. Det är så härligt att se de färggranna husen som nu verkade nymålade och fräscha. Vi ser att parkeringen har utökats och det står många husbilar där. Troligen använder de båtklubbens toa/dusch och vad det kostar har vi ingen aning om men det är ju bra att husbilarna kan få övernatta där, eftersom många fricampingar har försvunnit. 

När vi ändå kör utefter kustvägen blir det Gale och vi stannar  till vid stranden som har så fina ockrafärgade klippor att vandra  runt i.

Nästa stopp blir vid Armaco de Pera där fiskarna precis har kommit in med sin fångst.
Det är lätt att stå kvar här i timmar och titta på den fina stranden och måsarna som är otroligt intresserade av fångsten. 
Här i Armaco finns också en Indisk Restaurang som serverar många goda indiska rätter. 

Nästa tur går upp till den lilla byn Alte som är en av våra favoriter med sin fina kanal. Där har ju Mästarnas Mästare haft en deltävling för några år sedan.

Alte är en fin by med sitt vattendrag och vattenfall. 
Fallet ligger vid kyrkan och det är en kort vandringsväg ner dit. Vid kyrkan finns det också en stellplats men vid vårt besök fanns där inte en enda husbil parkerad. Tidigare år har vi sett ett flertal bilar där. Nu ställer man sig den lilla frågan har polisen varit där också och kört bort dem. Jaha, jag har inte hört något. varken nu eller senare,  att stellplatsen är borta.
Sedvanligt blir det grillad kyckling på byns restaurang innan vi ställer kosan hemåt igen. 


Ha det gött!

6 kommentarer:

  1. Härligt att se nya platser. Såg att där fanns en gratis ställplats. Synd om den är borttagen pga dåligt uppförande från andra husbilar. Tråkigt att så många fina platser försvinner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr så är det så att det finns en svans som inte tänker på konsekvenserna av att göra som de vill o inte som reglerna säger.

      Radera
  2. Har husbilarna minskat eller varför tas stellplatser bort?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, antalet husbilar har ökat väldigt kraftigt, men alla kan inte uppföra sig som reglerna säger o då är det lätt för polisen att köra bort alla.

      Radera
  3. Så fina ställen och bilder, du bjuder oss på

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels