Translate

söndag 16 maj 2021

En fisketur till Ostkusten

Packade bilen med all nödvändig utrustning för att vara borta några dagar. De första dagarna skulle det vara sommarväder och sedan var risken stor att det kunde bli både kyligare och regn. Således bestod kläderna av både shorts o täckjacka. 
Iväg kom vi, faktiskt till Ullared där jag hittade fantastiska tjockbottnade kastruller med löstagbara handtag vilket är perfekt i en Plåtis.  Kastrullerna kan användas till alla typer av värmekällor, även induktion. Nackdel då, jo de är lite tunga, men det tar jag. Den stora stekpannan hamnar hemma i kökslådan och den lilla räcker gott o väl i bilen för oss två.

Nästa anhalt blev BiÖ där vi vaknade till en fantastisk värmebölja. Packade snabbt ihop alla prylar o drog till Karlskrona. Puh vad husbilar på kajen. Skulle vi få en plats månntro? Är det bara lediga pensionärer i Sverige o alla vill ut med sin HB!  Lite tur hade vi i alla fall för vi fick en plats, dock utan el. Men det är inget vi behöver! 

Bengt fick snabbt ihop fiskespöt o försökte tränga sig in bland alla fiske-entusiaster, det gäller ju trots allt att hålla avstånd. 
Här kommer den första firren
inte så stor men lagom till Chivas. 
På kajen finns ingen gråvattentömning så vi fick köra till andra sidan av viken för där finns både toa-och gråvattentömning. 
Väl gjort det så skulle Bengt fylla på förrådet med fiskekrokar. En jättefin affär, Båt o Fiske,  finns vid köpcentrat Amiralen och självklart hittade han de krokar som passar till strömmingsfiske 
Att affären är välsorterad visar nedanstående foton. Här är fiskelycka för många. 

Dax att leta natthärberge och vi är lite osäkra på vad ska vi välja för plats. Alla appar genomletas och vips hittade vi ett ställe där vi stod förra året, ett
lugnt o fridfullt ställe där endast några enstaka bilar kan få plats. Nada service, men vi behöver inget! Där finns ett stenhuggar-museum 
som vi inte besökte förra året, så nu var det dax.  En liten enkel byggnad men med så mycket info om bygdens industri.  
Efter att ha klarat av museet körde vi till Västervik o stellplatsen vid  Värmeverket. Där blev det inget fiske Men väl trevlig samvaro med Siv o Leif från  Orust. Många timmars återblick på gamla minnen  och upplevelser från Spanien och skratt förgyllde vår tillvaro. 
Vi tog en promenad in till byn för att se de gulliga 
båtsmansstugorna.  Den korta promenaden är verkligen guld värd. Vill man hyra logi fanns där möjlighet till det. 
Underbart att stugorna har sparats till eftervärlden. 

Men så var det, det här med fisket. Vi fick nog ta tag i det igen så att fiskesuget skulle gå över. Drog därför norröver mot Valdemarsvik, och hade sån tur att vi hittade en P-plats där en HB just höll på att lämna. 
Fram åkte spöt men en hast, sedan gällde det att kasta Det var inte så många fiskare som det var i Karlskrona som tur va! I princip gällde det bara att kasta ut, dra upp och plocka av. Nu förstod vi att vi närmade oss vårt uppsatta mål, ca 50 firrar med oss hem.
Efter lite mat blev det en ny omgång så på sammanlagt 1 1/2 timma hade Bengt fått ihop 60 firrar.  Då insåg han att det roliga måste få ett slut för allt ska ju också rensas.
                      The Grand Slam 
Väl rensat var det time till att placera in dem i det lilla frysfacket. Det gick väldigt bra. Nog hade några till gått in, men det sa jag inte för dessa 60 räcker ju till flera middagar, sen har vi nog tröttnat på stekt strömming med lingonsylt. 
       Men jag vill också ha, glöm inte mig! 

Ha det gött säger vi efter en mycket fin o trevlig resa I vårt vackra land! 


3 kommentarer:

  1. Vad härligt ni har det! Fortsätt så, livet är kort! ❤❤❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gäller att utnyttja livet så gått man kan, därför är det väldigt trevligt med husbilen som kan ta oss lite varstans i vår underbara natur.

      Radera
  2. Tack för tipset att frysa in i vatten. Vi har ju samma problem på västkusten med frysta räker , här gäller bara färska för frysta har tappat både spänst o smak.

    Jag har försökt skriva på er blogg men kan inte publicera, vet inte vad det beror på!
    Hälsa o ha det gött!

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels