Translate

tisdag 20 juli 2021

Stugan igen

Förra året hade vi vår Coronaisolätion här i stugan vilket kändes jättebra. Det blev mer än 10 w sammanlagt. I år gjorde vi samma sak i början av året, men åkte hem då våra barn ville utnyttja den på sportlovet. Sedan har det inte blivit något besök förrän nu. 
Här har vi haft underbart varmt med fina solnedgångar. Men som alla vet var värmen nog i det mesta laget för de flesta. 

Men hur är det med bären? För visst vill jag gå ut i skog o mark o få se hur långt mognaden kommit. När det gäller blåbären är det i princip bara grön kart o några enstaka blålila som är på G.  Det är dock svårt att se på kortet!  Tråkigt nog är  hjortronen inte heller mogna. Men om några dagar hoppas jag att det är dax för stövlarna o traska ut i de mycket våta mossarna.
 För några dagar sedan fick vi rejält med hagel o regn. Regnmätaren blev omgående full.  Bengt skulle rensa stuprännorna från barr, tog stegen o kollade. Tomt, kliniskt rent, det var som om en högtrycksspruta hade gått över dem. Vad glad han blev när jobbet redan var avklarat!  Det var ovädret som hjälpt honom.

Idag blev det en promenad till Fjällkyrkan för en fika. Det var inte alls lika mycket folk där nu jämfört med vad det är under vintern. Eftersom vi har hund med oss finns det en särskild plats för oss. 
Så härligt för Chivas att få sitta i lugn o ro tillsammans med matte o husse inomhus. Här bjuds det inte bara vatten utan även hundgodis. Svansen går som en vinneleka på honom. Så härligt att se att även han njuter av fikamiljön. 

Vi har det gött, hoppas att också ni  har det i sommarvärmen! 


4 kommentarer:

  1. Här är också varmt nu,a/c:n är på om nätterna. Tråkigt nog ökar coronan här och vi har ännu inte blivit vaccinerade....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj har ni inte fått sprutor ännu, är det på grund av brist eller?
      Det gör oss lite oroliga huruvida vi kan resa till hösten igen, eftersom Spanien är rött på Europa kartan. Men vi håller tummarna!

      Radera
  2. I år har vi ingen stuga att åka till så det fick bli husbilen en vecka. Ändå längtar vi hem där vi har sköna bad att se fram emot. Vi hoppas kunna komma iväg ner mot Italien men Spanien lockar inte med så mycket smitta som de har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu är det väldigt osäkert med Delta spridningen i Europa. Tråkigt om det inte blir någon resa igen. Medelhavsländerna behöver turisterna!

      Radera

Our Vantastic Travels