Translate

lördag 23 oktober 2021

Vi besöker Trivselbygden

Visst jag har varit lite inaktiv med bloggen sedan vi var på Seglora Camping, men  här kommer lite till. 

Vi hann med ytterligare en plats innan regnet knäckte oss. Efter Assbergs raviner körde vi ner mot Öxabäck för att göra en snabbvisit hos Brokvarn, en gammal kvarn med en kort vandringsslinga runt det forsande vattnet. 
Regnet strilar över oss; men det gör inte så mycket eftersom vi testade våra nya långa regnkappor som vi hittat i vår livsmedelsbutik på hemmaplan. De kom verkligen väl till pass nu. 
Det var bara vi som besökte platsen i ovädret. Vi hade därför hur bra fotomöjligheter som helst. Ovanför valven går landsvägen o en kort brant väg tar oss ner till de fina sevärdheterna. 
Brokvarn ägs numera av Öxabäcks hembygdsförening som renoverade fastigheten så sent som 1996. 
Brokvarn har både kvarn och sågverk som drivs med vattenkraft. 
Det finns en medeltida hällbro och en stenbro från 1830-talet. 

Sedan finns den fina narurstigen som tar ca 30 min att gå. 
           Här forsar vattnet livligt fram . 
Torestorpsån är en viktig lek- o uppväxtplats för Öjasjöns öringar. Här finns tydligen gott om knott- o  sländlarver som fiskyngeln slukar i sig. 
Nu undrar ni nog vad är Trivselbygden, jo det är gränslandet mellan Halland, Småland o Västergötland. Det är ett tiotal småorter som värnar om sin hembygd. Här finns mycket vacker natur med möjlighet till vandring, cykling, fiske o paddling i de många sjöarna. 

Trots regnet var det värt ett besök o vi kommer att till våren åka neråt igen för att se vad Trivselbygden har att erbjuda. 

Nu är Vantastic i sitt vinteride men vi längtar redan efter utsläppet i mars nästa år. 

Ha de gött 



2 kommentarer:

Our Vantastic Travels