Translate

fredag 1 oktober 2021

Än är säsongen 2021 inte över

Men säsongen närmar sig slutet och slutet för oss är lördagen den 16 oktober då Our Vantastic ställs in i sitt vinteride.  Därför väntade vi på några fina dagar, utan kyla o regn. Det ena lågtrycket efter det andra avlöste varandra så vi sa,  nu sticker vi ändå. En bra plats som inte är långt hemifrån är Seglora camping. En lugn o fin plats och dessutom billig. Men Seglora hör till Borås o där regnar det mycket enligt oss göteborgare. Stämmer för vi hade duggregn under alla våra dagar där. 

Vi hade riktat in oss på några aktiviteter som vi tidigare bara kört förbi. Den ena var Assbergs raviner i Skene som följer Viskan till viss del. 
Vi kör ner mot Skene Järn och kör till Industrigatan och parkerar på naturreservatet parkeringsplats. Den första delen av leden är handikappanpassad med en grusad bred väg och med fin natur runt omkring samt några bänkar. Utsikt över de härligt böljande kullarna! 
Ravinen är rester av när inlandsisen drog sig tillbaka för 10 000 år sedan. 
Vi fortsätter över kullarna och ner över trapporna som är branta både uppför och nedför. 
Trapporna har på flera ställen fått hönsnät fastspikat så trots lite regn är de inte hala. 
Här kommer vi upp till ängen och betesmarker  där kossorna lämnat sina spår. Vi följer stigen, eller rättare sagt kospåren ner mot dalgången o här är det gyttigt värre. Både människor o djur har trampat ner stigen.
Ja ja det har ju regnat! Men när fötterna börjar glida då hoppar hjärtat upp i halsgropen. Nere vid Viskan är naturen underbar. Viskan flyter sävligt och träden har inte tappat alla sina löv ännu. Verkligen lummigt och grönt trots att vi har oktober månad framför oss. 
På några ställen utefter Viskan är leden mycket bra trots regnet då den har flisats upp.
 Leden avslutas idag vid  den gamla Stenbron i Skene som är från slutet av 180å-talet. Här var det väldigt mycket sly runt bron så jag vågade inte gå ner o ta ett kort på bron med sina tre valvbågar. Här tycker jag att kommunen borde rensa upp lite grand. 
Men en bild från nätet visar dess magnifika uppbyggnad. Sedan är det bara att ta fram Maps för att ta riktning mot vår parkerade bil vid kraftverket.  Sista biten är en tråkig bit utefter Industrigatan. Men sammantaget blev vandringen dryga 5 km i ett lummigt landskap och med ömsom sol o lite regn. Vill man inte gå hela rundan går det bra att vända om innan man når den så kallade Ängen. 

Detta var en trevlig runda i vacker natur som vi föreslår att ni kan göra om ni har vägarna förbi! 

Ha de gött! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Our Vantastic Travels