Translate

onsdag 23 november 2022

Så här fördriver vi tiden I Beni

Vill man inte bada så går det alltid att shoppa. Benidorm är nog ett shoppingparadis för många. Här finns hundratals butiker över hela staden. Går knappt att undvika dem. 
Två dagar i veckan onsdag och söndag finns den trevliga gatumarknaden Mercadillo Pueblo på Levantesidan. Här kan det verkligen bli trångt särskilt på söndagarna. Kan man göra några fynd där? 
Jovisst går det att fynda. Kolla här; 1 vitt sommarlinne med lite spets10 €,  2 härliga långärmade jumprar med flossad insida 5€/styck. Så nu är jag beredd om värmen dras ner på våra element i bostaden. 

Men vi cyklar gärna trots att vi nu inte har några elcyklar. Muskelkraften får användas lite mer. En dag tog vi en tur till Albir genom skogen för att undvika trafiken 
och för att få se de vackra blommande buskarna utefter leden. 
 Vi börjar med att välja åt vänster utanför Raco tills vi ser gatuskylten Calle de Napoles. Den gatan följer vi  ända upp till skogen. Leden är asfalterad en bit men övergår sedan till grusväg.
Vid denna skylt är det en mycket brant backe och en bit där regnet spolat bort en del av gruset. 
Sedan går leden ihop med vägen som kommer från Cami delsTorres. Det är bara att fortsätta rakt fram på asfaltvägen 
till Sendero de la Barrina 
ända ner till T-korsningen där Carrer Gafarrogatan börjar. 
och ner mot Carrer Mitra o Carrer de Trito, sedan såg vi centrum och valde vägen ner till Albirstranden där det blev lunch. 
en  ljuvlig spagetti bolognesa. 
När vi sedan skulle tillbaka valde vi CV 753 men den är inte så trevlig att åka med hundkärran, för  på en stor del av den saknas cykelväg. Men hem kom vi i alla fall. 

Ibland blir det bara en kort tur in till gamla stan 
där vi besöker "ett hål i väggen"
Tänk tre saker för 1'80€!  Billig förtäring för en kopplaavstund nästan vid stranden. 


Ha de gött! 


 


12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Livet är underbart när det är lagom varmt o det går att vara aktiv

   Radera
 2. Så roligt att göra fynd i Spanien på marknaderna, det gjorde jag också. Några cyklar har vi inte haft med de sista 5 åren, men ibland önskar jag att vi hade haft dem med. Nu är vi hemma i kalla Sverige igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gå på marknaderna är kul då årstiderna påverkar vad de säljer. Först va det bara sommarkläder men nu det sista kom alltmer goa tröjor o jackor fram o det blev rea på sommarkläderna. Vi tycker om att cykla men har lite problem med Chivas som inte gillar trafiken eller andra oljud runt sig när han sitter i sin cykelkärra. Han brukar aldrig skälla, men då gör han det för att markera att detta gillar jag inte.

   Radera
 3. Så härligt ni har det, fint när man kan undvika att cykla på dom stora bilvägarna, blir nog ett stop nästa gång i Benidorm, ni har väckt nyfikenheten i mig, cykla lugnt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har varit en fin resa som vi gjort de tre månader vi varit borta. Men snart är vi hemma igen och får invänta Våren. Då blir det nya resor o nya cykelturer. Vi kan rekommendera ett stop I Benidorm som har mycket att erbjuda

   Radera
 4. Härligt hälsar vi tre livsnjutare Marianne o Per o Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att ni fortfarande har det varmt o skönt i Beni. Här uppe vid Östersjötrakterna är det nu kallt viket innebär att vi redan längtar tillbaka till er allihop 🥰

   Radera
 5. Kul att fynda på marknaden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltid roligt att hitta något som man har nytta av

   Radera
 6. Kul att läsa era inlägg! 😀🙏👍🌞🚍🐕

  SvaraRadera
 7. Tackar, nu blir det inte mer på Our Vantastic Travels eftersom den är såld! Kanske blir det lite mer info på Instagram kto "Husbilsgladje _ all time"

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels