Translate

fredag 29 juni 2018

Lago di Maggiore

Glada i hågen lämnar vi camping Conca dÓra för att upptäcka Lago di Maggiore med båt. Vi kör ner mot olika påstignings orter men ser bara runda vita skyltar med en rund röd ring och i mitten en husbil. Detta är husbilslivet runt sjön, att leta P-plats. 

Nu förstår vi att det bästa är att ta in på en camping och åka buss till  de olika orterna som har båtturer. Men sent omsider har vi kört efter sjöns vänstra sida och hamnar i Arona. Vilken tur, för vi ser husbilar på en grusplan och kör dit och pratar med en italienska som kan lite engelska och upplyser oss om att polisen säger ingenting om man står här några övernattningar.

N 45 45 17  E 008 33 49 ARONA

Här står vi så bra att jag även får den klassiska bilden på fötterna. 

Där finns ingen service förutom en soptunna. Men platsen ligger alldeles vid vattnet och vid sidan om planen finns en kommunal badplats som öppnar runt kl 9.00. Här erbjuds både toa o dusch om
än i lite dålig kondition, vilket vi tycker är vanligt på badplatser. Trevliga solstolar och bord samt restaurang finns att tillgå,.

Plötsligt kör det in en svenskregistrerad Malibu från Uppsala, det blir mycket Malibu snack vid fikat. 
Platsen ligger alldeles bredvid rederiet dit vi går för att köpa en dagsbiljett. Vår intension var att besöka de tre små öarna, Isola Bella, Isola Madre och Isola dei Pescatori utanför Stresa. Chivas får följa med på båten, inga problem, men han får endast gå i land på Isola dei Pescatori, den gamla fiskebyn. De andra två är i privat ägo och har tydligen lösa djur promenerande runt i parkerna som är öppna för allmänheten. 
Vi köper  biljett till fiskebyn á 11,50 € per person och får en härlig båttur runt södra delen av sjön. Vi får dock inte kliva av förrän vi kommer till Isola Superiore (Pescatori).

Under båtfärden får vi se många fina hus som ligger nere vid strandkanten och andra miljöer. 

Vi närmar oss Isola Bella med sitt palats och fantastiska trädgård. Men vi får nöja oss med att se det från sjösidaan. 

Nästa stop är Isola Pescatori 
och vi är sugna på något att äta. Eftersom det är lunchtimme är det dags för lite mat (men även Bengts födelsedag) så vi går  till restaurang Verbanos där vi slår oss ner på deras terrass och äter en god lunch 
                                       
Restaurangen ligger i Hotell Verbanos och hotellet  har en mycket trevlig miljö. 
Vi har sedan efter lunchen en timme på oss att vandra runt på den lilla ön. 
Båtresan som verkligen var njutbar gav oss många fina miljöer att se på
En resa som vi inte vill ha ogjord, likaså Chivas tyckte det var roligt att få blöta ner tassarna vid hamnen där fiskebåtarna låg. 

Tjingeling
We 3 

4 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt fint ut!

  SvaraRadera
 2. Nu har ni gjort som reklanen säjer öppna bakdörrarna och tar vara på den fina utsikten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst bäst att passa på när platsen stämmer.

   Radera

Our Vantastic Travels