Translate

söndag 1 juli 2018

Lago di Como

För att verkligen göra "sjöarna i Italien" måste vi även ta en tur runt Comosjön också. Det sägs ju att den är skönheten bland sjöarna. Det är lätt att förstå när vi närmar oss och vi ser dess turkosa vatten med några snöklädda toppar i bakgrunden.
 Sjön är i form som ett upp- och nervänt Y och är en gammal sidenstad. Än i dag väljer Milanos modehus sidenet från Como som vävts av hantverkarna där.
Vi väljer att köra den vänstra sidan först och vi är spända på att få se dess vackra hus och trädgårdar.

Vi börjar vår rundtur och konstaterar precis som vid Lago di Maggiore så saknas det P- platser för husbilar.  Något annat som är mycket slående är att vägens högra sida oftast är kantat med ett högt stängsel som är skymmande vid fotografering.
Men här kommer ändå några bilder som jag tagit från bilens insida. 
Bergen stupar brant ner mot sjön
Torg i ett litet samhälle
Stoppljuset gav mig chansen att ta ett kort till
Grönt och frodigt är det!

Det tar tid att köra upp till sjöns norra del, så det är dags att hitta en stellplats eller camping. Det blir en stellplats i Colico. 

N 46 08 21  E  009 22 22
som ligger vid surfklubbens klubbstuga. Här finns både toa-o gråvattentömning. dusch o toa, om än i begränsad omfattning samt vattenpåfyllning. 

Lite soldis, som känns underbart då det har varit 34 gr under dagen

Några bilder från stellplatsen
En fantastiskt blå hortensia som häck!

Efter en övernattning där bestämmer vi oss för att ta motorvägen ner mot Cinque Terre eftersom vi inte ser så mycket från lokalkörbanan av de fina husen och dess trädgårdar som vi förväntat oss. Mycket tråkigt och besvikna far vi vidare. Vi diskuterar att bästa sättet att få se de vackra sevärdheterna är att ta en bussresa eller flyg till Milano och hyra en liten personbil för att köra runt sjön. 

Eftersom vi gjort en båttur på Maggiore sjön kände vi inte för att göra ytterligare en på Comosjön. Sedan hade vi ju det här med P-platser, inte lätt att få plats 

Tjingeling
We 3

2 kommentarer:

  1. Så tråkigt med stängslet, men kanske nödvändigt...

    SvaraRadera
  2. Ja tyvärr för stupade brant ner vid de flesta ställena.
    Ha de gött i Svedala

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels