Translate

lördag 16 juni 2018

Nu styr vi kosan till Schweiz

När vi lämnar Vaduz och ska köra mot motorvägen ser vi en träbro som går över Rhen. Alte Rheinbrucke som byggdes i början av 1900-talet.
Det är den enda träbron som
finns över Rhen, men det är bara cyklister och fotgängare som får nyttja den. Längre ner ligger den bron som tar oss över till den Schweiziska sidan utan tullformaliteter. 
GPSen ställs in på en ACSI camping som ligger utefter A13 och heter Viamala och ligger i samhället Thusis. 

N 46 41 56 E 009 26 42

Den ligger jämte Rhen och platserna skuggas av höga tallar. Hygienhuset är välordnat med mycket varmt vatten i både dusch och köksregion. Värdparet som besökt Sverige tyckte det var roligt att det kom svenskar till deras camping. 

På eftermiddagen tog vi det lugnt och strosade bara lite i omgivningarna. På måndag morgon sken solen och det började ramla in ungdomar med bilar och cyklar på. Vi tog en promenad till Lidl för att komplettera både basvaror och annat godis. Väl åter på campingen blev vi överraskade för på varje plätt, campingen är ganska liten, var det uppsatt små tält och en hel del HB uppställda.
 En massa typ partytält restes, bänkar och bord togs fram m m. När vi ätit kunde vi inte hålla oss längre utan frågade vad är på G. 

Jo, ca 320 holländare invaderade campingen för de var ute på en veckas cykeltur i Europa och bodde då en natt var på olika campingar. Av dessa var det 220 som cyklade och resten ingick i staben. Vilken organisation det låg bakom detta event. Jag pratade med en tjej som läste Managent och hon berättade att det var tredje året hon var med för hon ville få en praktisk insyn i både planering, ledning och samarbete. Men som hon sa jätteroligt men hon jobbade i köket så hon fick stiga upp väldigt tidigt för att se till att frukosten fanns på borden när killarna vaknade. 
Start och mål!
De hade med sig egen ambulans och egen ambulansmotorcykel!
Sjukvårdstält och massör som höll till under markisen på sin HB
Killarna som ansvarade för cykelverkstaden!
Lite svårt att se, men detta var köksregionen där all mat tillagades!
Här får även personalen lite middagsmat!
Lite roligt får man väl ha på kvällskvisten!
Här några bilder på de aktiva cyklisterna!

På onsdag morgon cyklade de vidare till nästa mål och staben tog hand om all packning och allt som ett sådant här event kräver. 
Tre långtradare krävdes och ett antal mindre transportbilar för att få med sig allt till nästa mål. 

På onsdag var det dags för avfärd men vi  hade först tänkt att besöka Viamala Canyon som är Swcheiz största canyon. Tyvärr vräkte regnet ner så det fick vi hoppa över. Det blir ju inga bra kort heller när det regnar så där otroligt. 
Men trots allt hade vi haft mycket trevligt med cyklisterna som tyckte det var roligt att vi var intresserade av dem och deras ansträngningar. 

Det blev tre dygn a' 21 CHF + gästavgift , totalt 78 CHF.

Tjingeling vi far vidare!
We 3
8 kommentarer:

 1. Kul att ni prickade in datumet så att ni fick se detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prickade o prickade, men det var en otrolig överraskning att få se o vara med om detta event

   Radera
 2. Jösses vilken grej! De verkar tänk på allt, och smart tjej, inte alla som tänker på att det är bra med lite praktiskt ”arbete” när man läser på högskola/universitet!
  Hoppas ni får lite bättre snart så vi får se mer av Schweiz
  Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu var det tredje året som de arrangerade denna typ av cykelturer så visst får de rutin. Men tjejen som jag pratade med visste vad hon ville.
   Hälsa Olof från Chivas
   Kramar

   Radera
 3. Det kan man kalla arrangemang vad det finns mycket man inte känner till. Och jag som var stolt över mina 7 mil igår helsinborg - Mölle.
  Ska bli kul att läsa om Schweiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa klubbar är duktiga på att arrangera men jag tror att det kostade en hel del att få vara med på denna cykelvecka.

   Radera
 4. Vilken organisation!
  lillasyster till Tour de France kanske?
  Vi har nu lagt det fina vädret bakom oss o börjat m vanligt sommarväder. Regn o max 15 grader...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,ja det är ju juni o snart midsommar så varför ska det vara varmare i år än andra år. Ni har väl njutit av maj!

   Radera

Our Vantastic Travels