Translate

fredag 24 januari 2020

Nu är det Albufeira som gäller

Efter Sintra bestämmer vi att vi kör direkt ner till Albufeira. Vi väljer IC2 som jämfört med tidigare års körning är mycket bra nu, så det går undan. Det är bra för vi hoppas på att få plats på stellplatsen och att kunna stanna där i en månad.

Det var många lediga platser så det var bara att välja. Något som inte är så vanligt där. Ibland är det flera bilar i kö som väntar på att få komma in. Solen sken och det var gott och varmt. Nu skulle vi vila upp oss i några dagar efter att ha kört omkring i Portugal och fått se så otroligt många sevärda platser. 

Den här resan hade vi inget tält eller stor matta med oss då vi visste att planeringen inte gav tillfälle till alltför många stopp i flera veckor. Men med det fina höstvädret klarar vi oss utan tält och med liten matta. 

De första dagarna blir det bara promenader runt i Albufeira för att se finns det några blommande buskar o träd att njuta av. Vi kände stort behov av att få se vackra färger då vi har kört i landet och träffat på många eldhärjade områden med kolsvarta marker o träd. 


Det kändes myckert bra att få se buskar m m som fortfarande blommade fint när vi promenerade runt i området kring stellplatsen. Uppiggande får jag nog säga.
Men den här bougenvillan började nog ge sig, men det var en jättemysig entre till deras hus, trots de få blommorna som var kvar. 
Andra detaljer som man kan upptäcka vid våra hundturer är bland annat en så här fin keramiklampa som satt på ett hus. Hoppas bara att den släpper igenom mycket ljus när det är mörkt. 
Nere på huvudgatan har kommunen börjat att ansa de stora palmerna, alla de bruna vissna bladen skärs bort. De som gör detta får jag nog säga är djärva klättrare för de är mycket högt upp över gatunivån.  

Men fint blir det!

Sedan var det dags att frissera Chivas. Nu valde vi ett nytt ställe som låg mer tillgängligt till,  nere i centrum. Att fixa honom  kostar 30€, ( jämfört med hemma 750 kr) o få tillbaka en sån här sötnos. Fördelen med en kortklippt Havanaisare är att han trivs mycket bättre i värmen. Han kan dessutom springa o hoppa mer eftersom han inte blir trött o varm. 

Under de två timmar som han är hos frissan går vi ner till stranden och letar efter dagens revbensspjäll. 
Vad restaurangen heter kommer jag inte ihåg men de har fina spjäll! Vi har ätit där många gånger. Spjäll är något som Bengt önskar när vi kommer till Albufeira. 
Efter den lunchen blir det kaffe med kaka.
Strålande gott, men lite för mycket grädde för mig. Tur att det går att gräva ur grädden och äta den mängd som passar en!
Mätta och belåtna hämtar vi Chivas och fortsätter mot gamla stan innan vi vänder tillbaka till stellplatsen. 


Ha de gött!

6 kommentarer:

  1. Förstår att det kändes skönt med grönskan.
    Och du, efterrätten såg smaskens ut! 😀😀😀

    SvaraRadera
  2. Albufeira är en trevlig stad och Chivas blev jättefin! Bakelsen såg verkligen smarrig ut.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med att Albufeira är en bra stad att både promenera i och upptäcka nya intressanta sevärdheter i. Som sagt lite mera hallon o blåbär ……...

    SvaraRadera
  4. Att äta spjäll i Albufeira är ett måste! Och söta lille Chivas ��

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels