Translate

torsdag 21 januari 2021

Snörika dagar i januari

Efter att ha varit hemma i flera månader i sträck kände vi att det var dags för miljöombyte. Att välja någon form av charterresa kom inte på fråga på grund av Coronan. Likaså var HB inställd och skulle hämtas fram först i slutet av mars. 

Då återstod det bara att packa personbilen och dra till fjälls. Det skulle snöa i en vecka enligt väderlekstjänsterna så vi kände att det här med snöskottning kunde bli övermäktigt om vi inte åkte upp för att se till huset. 

Vi hade tur o kom iväg redan kl 8 på morgonen. Kl 13 skulle det börja snöa i Värmland och norröver, så vi ville komma så långt vi kunde på ca 5 timmar. Hela resan gick jättefint utan snö på uppresan. Vilken tur vi hade.  Men vi möttes av en rejäl snömängd i Sälen.
Vackert, rent o fräscht  men altan- och förrådsdörr går ju inte att öppna. Efter att bilen var urpackad var det bara att sätta igång med snöskottning. 
Ett tungt o tufft arbete, men som tur va   var det inte blötsnö utan fin nysnö på det översta lagret. Att skotta altanen är ett jättearbete och kräver en del pausar för att återfå krafterna. Väl klara började det snöa igen,   och det snöade hela natten. Men som alla vet styr vi inte över vädret! 

På morgonen hörde vi röster utanför stugan och det visade sig att bilar hade svårt att ta sig fram trots att snöröjning skett en gång under natten. Vi kollade in altanen och fann att det var nästan lika mycket snö idag. Ny arbetsdag igen! 

Men en som verkligen trivs med snö är Chivas. Han älskar att hoppa omkring i snön. 
till hans tassar är fulla med isklumpar. 
Andra som också uppskattar mycket snö är  hundslädarna som passerar utanför vårt fönster. För dem är det välkommet med mycket snö. De glider fram så fint med sina slädar och turister. 

Ja detta var våra två första dagar i stugan i år. Hur länge vi kommer att stanna har vi ingen aning om, men det är i alla fall en bra "coronaisolätion" . Vi ställer kosan hemåt igen när det blir dags för vaccinering. 

Ha de gött



2 kommentarer:

  1. Oh, det var länge sedan jag var inne och kollade din blogg! Kom av mig nör inläggen blev färre... 🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du vet förra året var väldigt trassligt med min hälsa. Men nu tror jag att framtiden ser ljusare ut.

      Radera

Our Vantastic Travels