Translate

torsdag 22 april 2021

Äntligen On Tour

Det tog lång tid! Tänk vad Corona strular med en. Helt plötsligt fanns den bara där, trots isolering i Sälen, online handling o munskydd.  Men efter åtta veckor verkar krafterna ha återkommit med ca 95% och vi kom iväg med husbilen. 
Första stoppet blev att tanka gas strax söder om Kungsbacka. För ett år sedan installerade vi fast gasoltank med påfyllning utifrån, dels för att slippa köra omkring med två gasolflaskor, dels för att  slippa oroa sig för hur länge räcker gasolen. 

            Det lilla påfyllnadshålet!

Väldigt positivt att det bli fler o fler påfyllnadsstationer även i Sverige. 
När vi övervintrar i Spanien/Portugal så finns det LPG att köpa på nästan alla bensinstationer, vilket underlättar betydligt. Så för oss tar inte gasolen slut på natten! 

Sedan fortsatte vi till BiÖ för den årliga hälsokontrollen. Det blev en seg dag med väntande o väntande. 


Vädret hade ju slagit om; de fina dagarna med 20* som vi blivit bortskämda med, hade bytts ut  till blåst och endast 7*. Som vanligt bjöd aprilvädret även på hagelskurar så det blev mest en väntan inomhus. 
Men att få en genomgång av bilen känns alltid underbart och speciellt när det är OK. Nu kör vi ett år till! 

En plats som vi inte besökt på ca 15 år var Hasses Lada i Båstad. Eftersom vi var ganska nära så bestämde vi oss för en visit. Vi passerar genom många små byar med Skånelängor där vårblommorna är på  gång. 

Bara att få köra Italienska vägen upp  till Hasses var en upplevelse, den vägen är som  att åka nere i Europa, smal o slingrig. Väl uppe möts vi av en anläggning som är jättestor mot vad vi kom ihåg, även sortimentet var helt annorlunda. 
Jag ska bara säga att numera heter ladan "Ladan i Boarp" om ni mot förmodan tänker söka på GPS:en. 
Vårt besök resulterade i lite småsaker både till hemmet o husbilen, så turen var inte onödig.

Vi drog vidare till Båstad Camping för övernattning
 
Ha de gött! 





8 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni har kommit igång med säsongen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men det var nog den kallaste som vi varit med om!

      Radera
  2. Så härligt att ni är ute på vägarna igen och att återhämtningen från corona nästan är 100%

    SvaraRadera
  3. Vilken otur att åka på coronan trots försiktighetsåtgärder, men skönt att ni nästan är helt återställda. Skönt att husbilssäsongen åter börjat, trots det lite kallare vädret just nu. Krama Chivas från oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vi får hoppas att resten av säsongen blir klart mycket bättre. Hälsa alla!

      Radera
  4. Åh vad vi längtar... I Umeå har vi riktigt busväder idag. Vitt och vackert är det men nu har vi fått nog av snö. Kul att följa hur det ser ut i södra landsänden!

    SvaraRadera
  5. Hoppas att våren snart kommer till Umeå! Men vi hade iskalla bitande vindar så inte kändes det som det var plusgrader.

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels