Translate

tisdag 4 maj 2021

10-årsjubileum i Seglora

Tänk vad tiden går fort när man har trevligt med husbilen. Vi är några HB som varje år  startar säsongen på Seglora familjecamping, som ligger norr om Kinna, 

 och i år vad det tionde gången som vi träffades, vi hade alltså 10-årsjubileum. Det firade vi med rabarberpaj, citronpaj och kladdkaka i dagarna tre. Sedan ska vi inte glömma alla goda middagar vi åt. 
På grund av Coronan var det ingen av oss som ville sitta tillsammans inne i campingens allrum. Så vi fick sitta inne i resp HB, vilket medförde att tyvärr blev samvaron lite begränsad. 
 
Det enda som saknades var lite god  vårvärme. Tyvärr var det kalla nätter och dagarna var blåsiga o även lite regn drog över oss. Så årets valborgsfirande var inte sig likt. 

Men vi hade ändå tur o kunde ta några långpromenader runt byn. Vad spanade vi efter under våra promenader? Naturligtvis var det vårblommorna. Hur långt hade de kommit i år? 
Bakom denna gamla grind brukar det växa majnycklar. Men de lyste med sin frånvaro
 Här gällde det att böja sig ner o lyfta bort gammalt gräs för att kolla, o plötsligt syns ett litet embryo till blomma. 

Så härligt att de är på G. Andra vårblommor såsom liljekonvalj hade ännu inte stuckit fram. Däremot möttes vi av flera stora lupinplantor. 
           Våren är på G trots den kalla april. 

Rätt som det var upptäckte vi något nytt under promenaden. Vem hade gjort dem, ställt ut dem i byn? Vi frågade Yvonne, ägaren till campingen, men hon visste inte något om det. 
Det var många både stora och små målade figurer som förgyllde våra promenader. De var både väl synliga och några var mer gömda i naturen, så det gällde att vara uppmärksam. Ett fint arbete som någon eller några gjort. Vi kan bara gissa oss till att det var en vuxen som målat dem för de var så otroligt fina och välgjorda.  

Även Boccian åkte fram och det blev en liten avslappnad match på grusvägen. Vem som vann vet jag inte, vi hade i alla fall roligt och fördrev tiden med motion om än så lite. 
Några som verkligen fick  motion var Chivas och Sally som  fann varandra. Deras dagar gick ut på att springa omkring o jaga varandra eller att bara kramas. 
Trots kylan måste jag erkänna att det var en trevlig helg med glada skratt och samvaro i avslappnad miljö vid Viskan. Campingen är inte så stor vilket medför att det är lugnt och fridfullt. Även om vi inte utnyttjade deras samvarorum, fick se Valborgsmässoelden, eller kunde fika i Bygdegården, så är vi alla mycket tillfreds med helgen  


Ha de gött!

4 kommentarer:

  1. Flytta om tomtarna, det görs på ett annat ställe har jag läst, så att det blir nytt jämt! Kul idė!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Lotta, förstår vad du menar men då fick vi klättra högt upp i bergen på en del ställen. Svårt för åldringar!
      Men en rolig promenad blev det med alla troll som iakttog oss.

      Radera
  2. Det är alltid trevligt att träffas även om kylan är tuff. Hoppas du hitta vad du skulle på skroten.
    Vi kom hem välbehållna efter en trevlig Valborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas på bättre väder nästa gång vi ses! Jo då jag fick mitt tyg o har redan börjat sy för att den ska bli klar till nästa resa till stugan.

      Radera

Our Vantastic Travels