Translate

tisdag 15 juni 2021

Härliga Bohuslän - en liten tur!

Den goda värmen ska  fortsätta ytterligare i ett par dagar. Inte går det då att sitta hemma när det inte finns något väsentligt inbokat i almanackan. 

Bohuslän finns på kartan så varför inte ta  en tur, det var längesen vi gjorde det.  Vi kör igång packning och ska sedan ställa in GPS:en. Men så konstigt den beter sig, inte ens ett år gammal. Vad har hänt? Satelliterna hittade oss men det gick inte att välja "Vart " och  endast halva kartan kom upp när vi tryckte på "Visa kartan" . Efter max 10 sek dog den. Laddningen då? Jo mer än till hälften. 
Mungiporna åkte ner på oss, hur ska vi klara oss? 
Kartbok hade vi med oss men alla sparade platser hur skulle vi återfå dem.

 Bengt kom med ett bra förslag, vi äter lunch på Laxbutiken i Ljungskile  och vips kändes allt mycket bättre och GPS:en kunde vi glömma. 
Efter en lunchsmakupplevelse tyckte Bengt att han skulle testa GPS:en igen.  Då säger jag till honom att det har varit ett jätte avbrott idag,  för många stora tidningar o nyhetsbyråar har haft avbrott med sina nät. 
Bengt hann bara starta GPS:en och "alles war in ordnung".  Visst hade kollapsen något att göra med den globala nätkraschen. Vilken lycka, det fungerar igen. Men ca 2 timmar var vi utan kontakt. 

 Körde till Munkedal, för det var  fiske som  gällde. I närheten av hamnen övernattade vi vid en gammal pir. Där finns ingen service, inte ens en papperskorg, men många fiskare kom o gick, alla utan fisk med sig hem. 

                     N 58 26 16  E 011 40 43 
Men någon makrill blev det inte för oss heller. 

Därefter skulle vi kolla in Lysekils Marina. Vi har stått där i många år innan det blev betalplats. Nu får jag allt säga att de på ett positivt sätt lyckats med att iordningställa platsen, vilket resulterat i att där var många husbilar.Fantastiskt att fiska där när makrillen går till, men nu är området nästan till 100 % inhängnat om man vill fricampa och fiska. 

I stället körde vi  till Fiskebäcksvik, där en lotsstation har byggts och en badplats iordningställts. 
                         N 58 20 11  E 011 24 26 
men här blåste det så enormt att vi inte ville stanna. En plats för fiske med lite lä vore önskvärt!

Bättre att kolla in Bohus Malmön.  Vi kör dit och tar färjan över. Huruvida det är tillåtet att "campa" där är nog ganska oklart. Kommunen ändrar tydligen reglerna lite då o då. Förra året fanns en skylt med att från 15/6 fick man inte campa där. Men nu observerade jag ingen skylt. Längst ner vid Myren stod en husbil, men ägaren visste inte vad som gällde. 
               N 58 20 36  E 011 18 54

Det fick bli Smögen istället. Här finns 3 olika stellplatser att ställa sig på, allt från 190 - 230 kr, bara att välja men,  ingen ström  på någon av platserna. 

Är man i Smögen är det en promenad på Bryggan som gäller. Turistfälla eller ej, det ska bara upplevas.  Underbart på eftermiddagen, för det var ingen trängsel, så Chivas kunde gå både åt höger och vänster utan att matte behövde dra in honom. 
Dessa underbart färgglada bodar som finns med i Smögens turistinformation. 
Nu undrar ni nog hur går det med makrill fisket? Ingen chans att det fanns makrill så att vi kunde fiska från klipporna. Bara de som var ute med båt hade turen att få makrill. 

Vi gick tillbaka till HB och åt Rödsgubbens jordgubbar, gubbar från Bohuslän, med vaniljglass istället.

Nästa morgon var det mulet och svalare. Efter lite övervägande blev det Grebbestad. Nyfikna på deras tillbygda altan. 
Stugan var tom och vi  insåg att här behövde de hjälp med gräsklippningen.
Det luktar gott av nyklippt gräs och sommarkänslan stiger. 

Här såg jag det första mogna smultronet 
och att kantarellerna nu är på gång 

Vad härligt att ha sommaren framför sig! 

På lördagen kom dotter o måg så det blev en tur på Grebbestadsbryggan med härliga fiskrätter på Grebys. 

Nu blev det Grebbestad  till maten i stället för Mariestad. 

                            Vår sexdagarstur!


Ha de gött! 



4 kommentarer:

  1. Här i Caleta finns mycket fisk, fast inte makrill förstås. Vi har ju fiskehamn här! 😆😆😆

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att det finns lite av varje på fiskmenyerna i Caleta o TdM .
      Äckligaste makrillen vi ätit var den vi köpte i HY, smakade 100% tran!
      Ha de gött

      Radera
  2. Länge sedan vi var i Bohuslän och åkte. Ser så fint ut och nu blev längtan dit stor. Kantareller!! Kanske dags att ge sig ut i skogarna och kolla. De som fanns i frysen börjar ta slut. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu består Bohuslän av tyska och norska husbilar som finns i princip överallt. Vi tycker Bohuslän är bäst innan skolorna slutat och sedan i slutet av augusti.

      Radera

Our Vantastic Travels