Translate

måndag 30 maj 2022

HBK årsträff 2022

På måndag förmiddag startade vi vår tur till Mariestad där Husbilsklubben skulle ha sin årsmötesträff. Ca 430 husbilar var anmälda. 

Solen sken så det gick snabbt att föra över bagaget från personbilen till husbilen. 

Första målet var Lidköping med ett besök på Husvagns-Svensson. Lite prylar  blev köpta till bilen, sånt där som alltid behövs. Solen sken o det var härligt väder, men med ganska kraftig vind. 
Vi körde ner till en parkering vid en badplats och slog läger. 
Här kunde vi njuta av eftermiddagen och även se barn som var tuffa nog att bada i det för mig iskalla vattnet. 

På morgonen startade vi vår vidare färd till Mariestad, för vi hade bestämt att ligga i hamnen två nätter innan inkörningen på torsdag.  Varför valde vi 2 nätter? Jo Mariestad var vald både 2016 och 2020 till Årets Husbilsvänligaste kommun. Detta ville vi testa o se om även vi fann deras ställplats vara en av de bättre. Ja utsikten är ju inget att klaga på, men inte kan Mariestad hjälpa att det regnade. Grått o endast 12 gr bjöd stan på! Men platserna är stora och el o vatten finns till varje plats vid den yttre hamnen, till ett pris av 220 kr per dygn.  

Mellan skurarna tog vi korta promenader med Chivas och då kunde vi se förberedelserna för träffen inne på Folkets park. 
                                                                  Här kommer ett fordon lastat med Bajamajor! 

På torsdagen började inkörningen och  kl 9.00 var det lång kö redan. Vi tog det lugnt och väntade till ca 10.30, då tog vi sats o körde fram.  Lugnt o fridfullt rullade vi in och hade turen att få de två sista platserna på gräsmattan åt glasskiosken o stellplatsen. Alla bilar som kom efter oss blev hänvisade till grusplanen, där tror vi att det var en vattenläcka av något slag för vattnet forsade fram på grusplanen. 
 Men visst blev det lite solglimtar emellanåt så att vi kunde ta en tur in till stan. 
Stadens centrum är inte så stort så det var snabbt avklarat. Efteråt blev det kaffe med gott hembakat o ett för oss nytt träspel. 
Ett restaurang besök fanns med på dagordningen, nämligen Restaurang Bolmen nere i hamnen. Tyvärr glömde jag att ta kort ! Men det smakade trots det jättegott. 
Regnet det bara öser ner, så det är inte så trevligt att göra något utomhus. Men i tältet var det både Loppis o Linedance men vi hittade inget som vi hade behov av
 
På lördagsmorgon bestämde vi oss för att köra hem! Packade snabbt ihop o satte in GPS:en på "HEM" Den enda ljusglimten var de fina gula rapsfälten utefter vägen, som verkligen lyser upp i det gråtunga vädret. 


Ha en fortsatt fin tid! 



 

4 kommentarer:

  1. Tack för trevliga dagar…🤗🚐🐾🐾

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själva, hoppas bara att vi får bättre väder nästa resa!

      Radera
  2. Ja vädret kan man ju inte göra något åt, så det är att göra det bästa av situationen. Vi hade också 12 grader i dag. Det skulle helt klart vara vackrare med sol och lite värme! Ha dé fortsatt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som du säger, går inte att styra vädret så det gäller att ta vara på stunderna ändå!

      Radera

Our Vantastic Travels