Translate

tisdag 3 maj 2022

Valborg

Så va det dax att fira Valborg med kompisarna. Det har blivit tradition att göra detta på Seglora Camping i Borås kommun, så blev det även denna helg. 
Lite kyligt men med ljusa solglimtar emellanåt. Varför ska vi slippa regn, jodå några droppar kom även på fredagseftermiddagen. Som tur är har campingen ett TV-rum där vi kan samlas då vädret inte tillåter sittande ute. 
Årets Valborgsmässofirande gick i princip i gamla fotspår då Bygdegården öppnade för vårtal, kaffedrickande o poängpromenad. Även brasan tändes på kvällen och den brann så ståtligt.
 Men man tänkte även på säkerheten och brandrisken då vattenslangen var dragen och användes flitigt i utkanten av brasan  på gräset. 

Vad som ingår mera i tillvaron är våra härliga långpromenader runt i den fina gamla byn. Årets promenad bestod av de vuxna men även av tre små vovvar, Sally, Tino och Chivas. Tyvärr fick jag inget kort på de spralliga hundarna.  Tino var helt otrolig, han gick utan koppel vid mattes sida utefter hela promenaden. Kom det bilar stod han stilla jämte matte eller ibland även husse. Han är ett praktexempel av pudel. 

Förra året hade någon lagt ut målade stenar efter vägen. I år fanns det några kvar som förgyllde vår promenad. Men fortfarande vet vi inte vem som målat dessa fina figurer, men spännande är det att plötsligt upptäcka dem igen. 
Vi spanar ju också efter vårblommorna under våra långpromenader. Hur långt har de kommit?  Bakom denna grind brukar majnycklarna sticka upp.
 Det tog dock lite tid innan vi upptäckte dem under löven.
Men de fanns så om några veckor kommer de stå där majestätiskt. 

Ibland sken solen så härligt att vi kunde grilla och sitta ute o spisa. 
Det är ju så här vi vill ha vår tillvaro vid säsongsstarten. 

Samtidigt vill jag ge campingen en eloge för den nya platsen för källsortering. Här är det lätt att slänga vårt avfall i rätt tunna. 



Ha en fortsatt fin vår och många underbara turer i vår vackra natur! 
 

8 kommentarer:

  1. Tack för en fin Valborg alla goa vänner, det var bara lotterna i bygdegården som saknades!!!!!!
    Vi har det rätt bra..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själva o vi håller med dig att lotterna saknade vi verkligen, för det har alltid varit någon av oss som vandrat hem med pelargonier.

      Radera
  2. Kul att träffa er igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevlig träff som alltid , och som vi hoppas återkommer

      Radera
  3. En fin Valborg! Bra att ni kunde träffas inomhus, när regnet kom. Ha en bra fortsättning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevlig säsongsstart som oftast är lite kylig o då är det bra med campingens lilla allrum där vi kan samlas att äta eller bara prata.
      Ha de gött!

      Radera
  4. Så roligt att få träffa dig Ingela, Bengt, Shivas och era vänner. Stefan, Ulla och Tino

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul att råkas igen, hoppas vi ses vid fler tillfällen i sommar o att er flytt går friktionsfritt. Hälsa Tino från Chivas!

      Radera

Our Vantastic Travels