Translate

lördag 18 juni 2022

Fler naturreservat - Hall-Hangvar

Underbar natur och väder gör att vi inte åker så långa sträckor utan vi tar o fokuserar på naturreservaten som det finns 153 st av på Gotland. Hall-Hangvar är det största naturreservatet på Gotlands fastland med en karg och klippig miljö och vi  har lockats av en underbar miljö i Sigsarve strand. Hit skulle vi bara. 
 Även här stöter vi bland annat på orkidéer i den karga miljön. 
För att komma ner till stranden  möts vi av en mycket brant trappa 
Problemen börjar då Chivas vägrar att ta sig nerför och Bengt vill inte bära honom då han känner att båda armarna behövs till att hålla i räcket för att inte tappa balansen. 
Resultatet blir att jag själv får gå ner till stranden o studera miljön. 
Nästa tuffa etapp är den branta slänten men till min hjälp finns där ett tåg att hålla fast sig i. Väl nere upptäcker jag en naturskön grillplats med färdighuggen ved. 
Kusten är småstenig med de höga klienterna i bakgrunden. 

Vi åker vidare mot Hallshuk där det finns ett litet fiskeläge
med ett rastplatsbord och självklart tog vi fram fika till oss.
Vi njuter i solskenet och värmen och med hembakade Mandelkubb och konstaterar att bättre kan vi inte ha det. Men tyvärr missade vi byns lilla kyrka som tydligen har medeltida kalkmålningar. 

Men eftermiddagen väntar så vi drar söderut mot Kappelshamn och där finner vi en jättestor parkering. Vi är dock inte den första husbilen som tänkt övernatta där. Totalt är vi två bilar som stannar till och njuter av den stora hamnplanen. Det blir fricamping i natt. Innan vi somnar in gör vi oss en Irish Coffe. 
Senare hörde vi att militären köpt hamnplanen så fortsättningsvis är det nog en fricampingplats mindre på Gotland. 

Tjingeling


8 kommentarer:

  1. Vad djärva ni är som besöker alla berg o klippor, men Bengt det är inte likt dig att bromsa era utflykter. Grattis på födelsedagen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr va det så brant, jag får titta på bilderna i stället

      Radera
  2. Tråkigt att Bengt o Chivas inte fick uppleva allt...

    SvaraRadera
  3. Kul att läsa om eran Gotlandsresa, då vi också befinner oss här sedan ett par veckor tillbaka. Visst är det vackert i naturen nu och härligt väder, vi har bara haft ett par droppar regn. Ha en fortsatt fin resa runt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vädret har vi inte kunnat klaga på. Fantastiska blommor och raukar har glatt oss de dagar vi varit här. Just nu är vi på väg söderut och hoppas den delen är lika intressant som norra. Ni får också ha en fortsatt fin resa

      Radera

Our Vantastic Travels