Translate

måndag 24 oktober 2022

Benamaldena och Torre del Mar

Dagen efter vår eftermiddagstur genom Cordoba packade vi ihop och körde ner till kusten. Stoppet blev I Benalmadena, en ort som vi vid tidigare resor bara kört igenom. Här hittade vi en stellplats som låg bara några hundratalsmeter från strandpromenaden. Här fanns både vatten och tömningsmöjligheter och allt var gratis. 
Eftersom det var så varmt på kvällarna passade vi på att ta oss ett dopp i havet varje kväll för att svalka ner oss före sänggåendet. 
Det var också här i Benalmadena som vi hittade en Tapasbar som verkligen hade många smårätter att välja på. Helt nöjda går vi därifrån och undrar varför många restauranger serverar så stora portioner att man bara orkar med en eller max två olika rätter. Man vill ju testa på lite av varje. 

 Under de varma dagarna gick vi in i parken som gränsande mot stellplatsen för att söka skugga. Det var sååå skönt att hitta parkbänkar under de stora träden. Här kunde vi verkligen njuta. 
Men efter tre dygn I Benalmadena kände vi att det var dax att dra vidare. Nästa anhalt blev Torre del Mar och där tog vi in på ACSI campingen med samma namn. 

De första dagarna gick åt till att städa och tvätta allt vi samlat på oss. Efter en underbar kvällsdusch var det så skönt att kunna få krypa ner i sängen som hade rena lakan. 
Här sov vi verkligen gott och diskuterade fördelarna med att bo på en camping jämfört med en stellplats. Tänk att tvättmaskinen är så viktig för oss! 

Ha de gött! 

8 kommentarer:

  1. De ställena känner vi igen. Visst är det skönt med camping mellan varven, men det finns ju även bra tvättautomater i Spanien. Vi kommer inte att köra söder om Barcelona den här gången. Är bara nere några veckor för att njuta av sol, bad och värme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skönt att ni får några varma veckor här i Spanien. Dagarna ligger fortfarande runt 30° medan kvällar o nätter blir mer normala igen

      Radera
  2. Sydkusten är underbar! Vi längtar ner men kommer inte dit denna vinter, tyvärr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt att ni inte har chansen att få njuta av en go vinter här nere

      Radera
  3. Förstår att det är skönt med lite sådant nan är van vid! 🤣🤣🤣

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det skönt med bekvämligheter men lite överraskningar får livet allt bjuda på ibland

      Radera
    2. Vi har nyttjat en tvättinrättningar och campingar lite blandat. Bägge delarna kan fungera./ Elisabeth

      Radera
    3. Tur att det finns många tvättinrättningar att välja mellan. Kan vara lite svårt bara att hitta dem ute på landsbygden.

      Radera

Our Vantastic Travels