Translate

torsdag 17 maj 2018

Kinnekulle o Hällekis

Söndag förmiddag och HBK:s träff är slut men solen strålar från en molnfri himmel. Vem vill åka hem då? Vi diskuterar fram och tillbaka och slutligen bestämmer vi oss för att åka till Hällekis som ligger 25 km från Lidköping. För att få njuta av värmen väljer vi att åka ner i Stenbrottet och ställa oss där. Där står redan 4 husbilar så vi blir inte ensamma. Alternativet är att ställa sig uppe vid Utsikten, men där brukar det blåsa rätt bra.

Berget lyser så vackert rött i solnedgången och vi sätter på kvällsmaten innan det är dags för en tur runt fiskesjön. I kväll är det många fiskare där som vill pröva lyckan.Men Chivas väljer snabbt sin plats och får en bra utsikt över Stenbrottet under tiden Husse plockar fram stolar och bord. Han vet inte att Matte planerar att sy och sätta dit en gardin för att slippa insyn i hela bilen när båda dörrarna är öppna. Kanske kommer han att acceptera att utsikten försvinner för honom.
 Så här vackert är det i Stenbrottet och Utsikten när solen är på väg att gå ner över Vänern
Sjön med inplanterad fisk

Det går inte att se sig mätt på dessa vackra bergväggar som är rester från stenbrottstiden. En annan sevärdhet och även smakupplevelse är ramslöken som växer i Hällekis. Tyvärr var tiden inte riktigt mogen för att få se ramslöken i blom. Men 26 maj är det Ramslökens dag och då måste väl hela området vara vitt och dofta ramslök. Vi får se om vi har tid för det arrangemanget.
Som sagt efter kvällsmaten blev det en runda runt sjön och i morgon planerar vi att ta en tur till HusvagnsSvenssons i Lidköping innan färden går till hemorten.  Alltid lika spännande att kolla in där och få se på årets nyheter. Men med ny bil är det nog så att vi behöver komplettera med något nytt. Javisst blev det lite, ny dubbelhäftande tejp, ny matbricka till Chivas, liten dammvippa och lite annat smått o gott.  

Underbart att få en liten tur till Hällekis även om det bara blev en övernattning där. Vi får se om det ges mer tid i augusti för ytterligare en tur.

Tjingeling  bland Hägg o Syren
We 36 kommentarer:

 1. Jättefint ställe att besöka

  SvaraRadera
 2. Underbar tid nu i Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med och dofterna följer med en in!

   Radera
 3. Stenbrottet har vi aldrig varit.

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni får tid att besöka Kinnekulle nu i början av juni då Ramslöken blommar, där finns stellplats, camping m m samt fricamping i Stenbrottet o Utsikten. Underbara promenadvägar i naturreservatet Munkängarna och runt Stenbrottssjön. Tyvärr har jag inte några koordinater tillgängliga just nu men jag tror att HBK har inlagt dem.

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels