Translate

tisdag 15 maj 2018

Så var det dax för HBK:s årsmöte

Eftersom vi inte visste om vi skulle få vår VT (Vantastic) till årsmötet blev det en sen anmälning för oss. Det är tur att alla är välkomna till ett årsmöte så vi visste att vi skulle ha chansen att komma med till Kristinehamn för det finns ju inga stoppgränser för hur många deltagare det får vara vid ett sådant här tillfälle. Jag tror att det var drygt 430 bilar totalt, lite färre i år än förra året!

Vi började köra på onsdag eftermiddag när Bengt var resklar och hamnade på en stellplats strax söder om Kristinehamn. Så på torsdag körde vi in vid 12.00-tiden och fick en plats nära vattnet vilket var bra ur Chivas synpunkt. Där finns en promenadstig med både gräs och lite träd att utnyttja.
Parkeringsvakterna hjälper till så att det blir fina rader och lagom mellanrum mellan bilarna
Vi hade bra väder som alltid, och det lockar många till att sitta ute och umgås
Kicki, Pertti o Ozzi på besök
Ryktet sprider sig snabbt, så det var många vänner som ville kolla vår lilla bil. Vi har ju haft stora bilar tidigare men bestämt att vi vill Downsiza för att kunna komma in i småbyar o även köra på lite mindre vägar främst då i Europa. Men självklart tycker vi att det är roligt att vår bil drar till sig uppmärksamhet eftersom vi själva tycker att den är urtjusig! 

Men nu var det mässan jag tänkte beskriva lite grand. Incheckningen skedde i Kristinehamns Arena och där fick vi vår välkomstpåse med turistinfo om Kristinehamn. Alltid bra att få reda på vad det är som händer på platsen och framför allt lite rabattkuponger till affärerna i stan. På kvällen var det fullt ös i arenan, några åt av den beställda maten som kom från en golfklubb i närheten, andra hade egenhändig lagat mat med sig. 
På fredagen vaknade vi till skurar och en mulen morgon som senare under dagen lyfte och solen kom fram. Vi rastade Chivas utefter kanalen där molnen hängde tungt över oss, men det är vackert ändå. 
Vindstilla men grått
Efter frukosten som vi intog i bilen gick vi in till stan och skulle shoppa lite grand. Framförallt var det ett par shorts som stod på inköpslistan. Köpte ju ett par förra året inne i centrum, men lyckades fördärva dem i tvätten i vintras på Grand Canaria. När vi hade vandrat huvudgatan upp och ner tyckte vi  att det var dags för lunch. Men vi kände inte för att sitta ute i kylan, vi hade ju Chivas med oss. Bengt gick in till en restaurang och frågade om vi fick ta med honom in och svaret blev faktiskt JAVISST.
Tror att den heter La Cucine, ligger i alla fall på gågatan
Här blev det dagens för 85 kr med även salladsbuffe, kaffe o kaka

På kvällen var det samling för lite info och även denna dag middag om man så önskade. Kvällens musik bestod av en elvamannaorkester som spelade typ Soulmusik, Ljudnivån var otroligt hög så många gick hem för det går ju inte att snacka med bordsgrannen vid sådan nivå. Vi bestämde med kompisarna att imorgon tar vi bussen till Husbilslandet som bjuder på korv o bröd. 

På lördag morgon kollar vi busstiderna, för Husbilslandet lotsar oss fram o tillbaka. Till vår stora förvåning var det inga avgångar på lördagen utan det var endast på fredagen som det var möjligt att åka dit o kolla in deras bilar. I stället blev det en koll in på loppisen som ägde rum i arenan.

Men det var ju inte bara begagnade fritidsartiklar som såldes, där fanns även några som sålde nya produkter såsom ullplädar och glas o porslin
Vi gick snabbt tillbaka o tog oss en kopp kaffe tillsammans med kompisarna, jag hade ju bakat mandelkubb. 
Putte o Kicki
Jag höll på att glömma att det var dags för 2018 års Årsmöte. Möteshandlingarna har legat ute på hemsidan så det tog inte lång stund förrän hela dagordningen var avklarad utan större avbrott. Vid denna procedur utnämndes också 2018 års bästa och husbilsvänligaste kommun, det blev Karlskoga och några från kommunen fick hämta ut ett diplom som HBK tagit fram. 

Mellan kl 14.00 -17.00 var det visning av ölbryggeriet i Kristinehamn. Vi var några som tog oss en promenad dit för att smaka av lite nya sorter. 


För 100 kr fick man smaka på fyra valfria ölsorter. En sort som vi alla gillade mycket starkt var en mörk öl med kaffesmak. Inte alls dumt! Klockan 17.00 blev vi utkörda trots att vi hade så trevligt och berömde ölen som de tagit fram. Klart att personalen ville gå hem, det förstår vi också!

På kvällen åt vi middag inne i hallen, en jättegod fläskfilegryta med grönsaker. Därefter var det allsång och det var Johan o Mattias som stod för det trevliga inslaget. Härliga killar som verkligen fick full fart på alla närvarande.


Koncentration så det förslår!
Efter allsången så bjöds det på 50-o 60-talsmusik som det dansades friskt till

Att det har varit trevliga dagar med massor av olika inslag vittnar de flesta vännerna om. Det är en träff som ger möjlighet till att träffa både nya och gamla vänner. Sommarens aktiviteter planeras bland bilarna och inte minst alla som ska övervintra i södra Europa har mycket att diskutera och välja på. Det märks att det finns gott om pensionärer inom HBK som vill RESA! 

Jag vill också tacka Lennart Lundgren som bistått mig med lite bilder, då jag glömt att ta med mig telefon/padda första dagen. 

Tjingeling
We 3
4 kommentarer:

 1. Vi var inte på HBK årsmöte. Nu har jag följt nya bilen ni har. Känn smidigare och framförallt mindre åtgång på drivmedel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns positivt att bilen kommer att dra mindre drivmedel. Vi får se vad vi landar på när vi kör i Alperna. Men det kommer att gå åt mer eftersom vi valt uppvärmning med diesel (Thruma D6E)

   Radera
 2. Alltid lika trevligt att träffas. Fantastiskt med så mycket bilar och välorganiserat. Kul att inviga er bil med kaffe o kaka. Trevligt i Stenbrottet också. Ha de

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att ni uppskattade träffen. Trodde att vi invigde båda våra bilar i Seglora, men en flaska ligger kvar i kylskåpet så det kan bli lite champis nästa helg vi träffas.
   Stenbrottet får bli separat eftersomdet blir för många bilder i ett inlägg!

   Radera

Our Vantastic Travels