Translate

onsdag 18 juli 2018

Bron i Kromlau

På morgonen fortsätter vi genom Österrike och tar vägen över till Garmisch Partenkirchen och vidare på de tyska motorvägarna. Nu går det undan! Men vi väljer att passera byn Beilngries med sin fina gamla "Altstadt."

Här har en Påskkäring fastnat uppe på takknocken. GPS:en bör nog uppdateras!

Kyrkan med torn som ser så exsotiska ut. 
Här blev det en snabbfika för att njuta av byns atmossfär.

Därefter på väg till Fritz Berger i Neumarkt N 49 18 19 E 011 28 59
Alltid lika trevligt att kolla in tillbehör o liknande till våra bilar. Några paket fick vi med oss, så nu är bilen mer än komplett.

Det var ett inlägg som Imelda skrivit om i sin blogg "Livets Goda" som jag var intresserad av. Nu när vi kör genom Tyskland tyckte jag att varför inte ta omvägen över Kromlau. Den här lilla orten ligger inte långt från polska gränsen så omvägen blev lång.

Vi parkerade, N 51 32 15 E 014 38 13,
 och hann med att vid 18.00-tiden gå in i Rhododendronparken 
och fann ett fåtal blommande kvistar. 
Det var en skön promenad i kvällssolen med mycket skugga bland de höga buskarna. 
Det var det här vi förväntade oss att få uppleva; bron med sin spegeleffekt i vattnet. Men icke sa Nicke. Hela området var inhängnat och är nu under re-construction.
Däremot framgår det inte hur länge som Bron, Grottan och Orgelpiporna kommer att vara avstängda för allmänheten.. 
Här är några bilder som jag lyckades ta mellan stängslet och jag får nog nöja mig med dessa då jag inte kom närmare. 
Brons spegeleffekt i vattnet får jag klara mig utan. Jag tror att på grund av renoveringen kommer sjön att torrläggas under tiden arbetena pågår. I stället får jag  njuta av Imeldas bilder på hennes blogg.

Även vi sov över på parkeringen, där betalautomaten var avstängd. Kanske finns det ett samband med att parkeringen var gratis och de minskade möjligheterna att se dessa gamla rariteter. Annars är priset 6 €. Vi hade dock oturen att vi sov inte särskild lugnt där för vid tretiden kom ungdomar o stojade och senare vid fem-tiden kom vildsvinsjägarna. 

På morgonen tog vi en kort promenad med Chivas och kollade in det gamla slottet
som ligger så fint vid vägen. 
Nöjda, javisst mer kan vi ju inte begära när det inte är fritt fram till sevärdheterna. Vi hoppade in  i bilen och drog vidare med ett landskap som visade redan skördade fält  eller spikraka tallar. 

Nästa mål är Heiligen Hafen

 och ett mål Backfish nere i hamnen till lunch 

Sedan var det lite inköp innan vi körde upp till Puttgarden och kom med färjan direkt. Sista övernattningen den här resan blev Farö bukten där det var otroligt trångt med husbilar och långtradare. Men vi fick en bra plats som vi blev nöjda med. 

På hemvägen stannade vi till för att fira en 75-åring i Falkenberg, det blev en trevlig tillställning. 

Tjingeling
 nu är vår testresa över och vi passade på att köra till BiÖ för att få en del småsaker åtgärdade. Nu ska tält inköpas sedan är nog bilen testad och klar för en vinterresa. Men självklart blir det några utflykter i Svedala i augusti också.

We 3

8 kommentarer:

 1. Så synd att det var stängt,det verkar annars vara ett intressant ställe. Tack för att vi får vara med er fantastiska resa.

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att vi kan få inspiration att resa till olika sevärdheter genom att läsa varandras bloggar. Det går ju inte att hitta allt själv utan detta är en bra genväg tycker jag. Ni är välkomna att resa med oss nästa gång också, oavsett när o vart

  SvaraRadera
 3. En liten undran. Några av dina foton var nu så stora och fina på detta inlägg. Är det möjligt att lägga in alla så?

  SvaraRadera
 4. Det går säkert, men när vi reser har vi ingen fiber vilket gör att ibland kan jag inte ens lägga ut för många bilder för det går då inte att skicka när nätet (mobilnätet) är dåligt. Under denna resa har vi haft både 2G och 3G vilket är uruselt. I Sverige är vi vana vid 4G!

  Nu gräver vi för fiber även i Tandådalen, så sedan gäller det bara att få ett abonnemang som gäller för fritidshus, dvs beställa när vi är där några helger eller veckor.

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 5. Härligt att få följa med på resan ni gjort/ maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du vill följa med via bloggen på vår resa

   Radera
 6. Hoppas all gick bra hos BiÖ och att det var småsaker. Berätta gärna vad dessa små saker var

  SvaraRadera
 7. Ja det gick bra eftersom vi inte bokat tid! Takluckan bak var jättetrög så den byttes ut, alla lådlåsen justerades, något under motorn som hängde löst - inget allvarligt men vi undrade vad det var. Ja det var sånt här smått som vi upptäckt under vår resa. Men eftersom det var så varmt fick vi aldrig testat dieselvärmaren (Truma D6E). Hoppas att den ger oss bra värme i vinter när vi åker söderut.

  Annars är vi jättenöjda med bilen, helt underbar, som en personbil att både köra o åka med! Trängseln i gången har vi redan lärt oss att hantera.

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels