Translate

tisdag 31 juli 2018

Det var för varmt i Tandådalen

Denna sommar kommer verkligen att gå till historien som den varmaste men också en sommar med många stora bränder.

Vi hade tänkt att vi skulle jobba lite med huset....men värmen fick oss att låta bli. Det blev bara lite lite jobb åtgärdat. Inte blev det några hjortron heller då det varit alldeles för torrt. Synd för jag behövde fylla på förrådet med hjortronsylt, tänk varm sylt till glass, mumsigt värre!

Som här t ex Bengt lagar en fågelholk. I holken intill hade vi ett rödstjärt med några ungar. Tyvärr flög de iväg tidigt en morgon utan att vi fick se dem.

Våra cyklar fick sig en genomgång. Trots att de stått 10 år utan någon större användning fungerade de jättebra efter att däcken blivit pumpade och växlarna o nav fått lite smörja. 

Anders o Bengt justerade förrådsdörren som blivit lite skadad i samband vinterns snöskottning. 

En dag åkte vi och tittade på arbetet med den nya flygplatsen som ska bli i Sälen. Scandinavian Mountains Airport kommer den att heta och den beräknas invigas i december 2019 och ska även innehålla en galleria.

Det var så varmt att det var bättre att sitta inne o spela o rita.

Men vi åkte även bort till Närsjön för att svalka ner oss och även Chivas. Han är visserligen inte så pigg på att bada men Bengt bär ut honom i vattnet sedan simmar han så fort han kan in till land. Men lite nersvalkad blir han i alla fall. 

Till o ifrån kände vi av brandlukten från Trängslet o Lima. Eftersom det var totalförbud för grillning så kom vår gamla elgrill väl till pass. Tänk en 30-åring som fortfarande fungerade alldeles utmärkt!

Så vi fick några goa middagar med den gamle trotjänaren. 

I sommar har det grävts ner fiber i vårt område och därför har de lagt en stor hög med grus och stenar nere vid vägen. Bra tyckte vi, då kan vi hämta lite och fylla upp en håla där vi brukar ställa husbilen och palla upp med klossar. Inga mera klossar hoppas vi, men vi kanske inte ska ropa hej förrän vintern har passerat. 

Ja vad gjorde vi då med huset? Altanen fick lite ny färg men i övrigt blev det inte så mycket mer gjort! Nää inte går det att måla i sådan värme, färgen torkar så fort den kommit på penseln. Det finns ju fler år att spara jobbet till!

Tjingeling
We 3
6 kommentarer:

 1. Vi tyckerni att ni är duktiga ändå trots värmen. Vi står på Stocka. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tacke vi för! Lite måste man ju göra, går inte att bara lägga armarna i kors!

   Radera
 2. Ja, vilken sommar! Och här bara regnar det. Inte så många skyfall men ett jämnt lätt strilande och grå himmel. Fast vi har ju varmt förstås. Men jag ömkar dem som åkt hit för att sola.....

  SvaraRadera
 3. Tänk om vi kunde fördela regnet nu! Vi behöver verkligen det, det är så synd om alla våra växter o skogar. Sen inte minst, troligen inga kantareller i höst om inte det kommer skyfall nu augusti

  SvaraRadera
 4. Mums för hjortron men jag förstår att det är för torrt. När vi hade stuga i Stöten badade vi också i Närsjön

  SvaraRadera
 5. Tur att det finns en liten sjö att tillgå i närheten. Men stugägarföreningen har satt upp en skylt med att badplatsen är nerlagd, bord bänkar o soptunna är borttaget. Enl en boende på vår gata visste kommunen ingenting om detta, men kommunen svarade att allemansrätten gäller. Så vi kommer att fortsätta att bada där och fler med oss för det var fullt på stranden.

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels