Translate

fredag 10 december 2021

Hyrbil och äventyrliga utmaningar

Nu var det åter dax att hyra en liten bil och ge oss  ut på upptäckarfärd. Det var för oss tre nya besöksmål som gällde.

 Första dagen var ägnad åt en kortare vandringstur I en dold ravin. Den här platsen finns knappt i våra ordinarie guideböcker men har dykt upp på Instagram med fantastiska bilder. Nu folkvandrar lokalbefolkningen o turister dit för att få uppleva naturens underverk. 

 Här gällde det att söka på Baranco de Barafonso eller  Baranco de las Vacas för att se var underverket ligger. Slutligen hittade jag info så vi skulle kunna ta bilen dit. 

Första sträckan från PdI blev mot Agumes och sedan GC 550 mot Temisas. Men var skulle vi stanna till ? Ledtråden var en kurva 
med en stenbro och en tunnel under.
Vi såg en kurva med en stenbro, där det var mängder av parkerade  bilar. Ingen riktig P-plats men det var ändå möjligt att stå där på den smala vägen. Alltså,  vi är i närheten tänkte vi. 
Det fanns en brant smal stig ner till tunneln där det passerade mycket folk.  Här gällde det att hoppa över vägräcket o sedan se till att rullgrus inte fanns under fötterna. 
Väl nere var det bara att följa stigen och mängden folk som precis som vi var nyfikna  på ravinen. 
Här växer kaktusar och andra bladverk. Trots torkan vandrar vi i en liten smal grön dalgång.
 Men vi närmar oss den grandiosa kanjonen med sina olika röda färger och formation. 
Här var det kö för att få klättra upp på den centralt placerade stenen för att ta det där Instagramvärdiga fotot. 
Själv är jag höjdrädd så jag såg till att jag hade stöd av alla fyra. Inte så graciöst men ändå en bit upp på stenen, men mitt kort ska ju inte ut på Insta. 
Klippformationerna är magiska med en lager på lager effekt och så välslipade att man kan tro att någon varit där med en slipmaskin.  Men det är vattnet som en gång i tiden format väggarna när det runnit fram genom den vulkaniska ravinen. 
Ravinens gång är inte så lång o det tar ca en halvtimma att gå fram o tillbaka. Här står Bengt I slutändan av den. Dess formation är  mycket spännande 
och man kan undra hur trappstegen som jag står i har formats. 
Som ni ser är alla väldigt fascinerade av färgerna på berget som är varierande i olika röda nyanser beroende på solens strålar över kanjonen och på dess randiga effekt.

Vilken fantastisk utflykt det blev. Så överraskande det var att vandra i denna smala klyfta o få se vattnets krafttag. En kort promenad fick oss att njuta av naturens klippformationer och ockra färger. Låt den hamna på er Bucketlist nästa gång ni är på Grand Canaria, det är den värt. Är du dessutom intresserad av geologi, har du här en diamant. 

Ha de gött!

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Så där otroligt fantastiskt att man inte tror det är sant!
      Ha de gött I solen

      Radera
  2. Så fantastiskt! Tack för tipset! Den Barranca har vi inte besökt, men det ska bli när vi kommer ner igen. Kramar från oss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen värd ett besök! Endast nedgången från vägen är jobbig, sedan är det lättvandrat
      Kramizar

      Radera
  3. Så vackra bergsformationer! Fantastiskt! Påminner lite om hur bergen ser ut i Israel :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt otroliga formationer o färger, påminner lite om Grand Canjon i USA också

      Radera

Our Vantastic Travels