Translate

tisdag 21 december 2021

Nya utflykter - Charco Azul och bassängerna

Nu var det dax att köra på västra sidan av GC. Det är således GC 200 som till stor del är motorväg som tar oss norrut. Men först passerar vi Los Azuleos som är det färggrannaste bergområdet på GC enligt oss. 
Den gröna färgen är troligen påverkad av svavel vid vulkanutbrottet för jättemånga år sedan. Ett fantastiskt blickfång. 
Här stannar vi till och njuter av både utsikt och nypressad apelsinjuice samt torkad
kivifrukt. 
Nästa stop bli Mirador del Balcon strax ovanför . En utsiktsplats som nästan hänger i luften och har glasväggar så att utsikten blir enorm över Atlanten. Som extra plus fick vi också se en svag regnbåge. 
Topparna påminner oss om Djävulens tänder i Norge!

Därefter drog vi vidare mot El Risco för en vandring mot Charco Azul som är ett fint vattenfall uppe i bergen. 
Otursaktigt började det duggregna, så vi drog oss för att göra den här vandringen då vi inte visste hur brant stigningen skulle vara. Leden är bara 2 km men tyvärr vet vi inget om stigningen. 
Här är en fin början på leden. Det var bara att sätta sig i bilen och köra vidare till bassängerna. Men regnet fortsatte så vi lämnade den tanken och körde mot staden Firgas för här ville vi fota de vackra vattenfallen. Firgas  vattentrappa är mycket berömd och nu var det särskilt vackert med julstjärnorna. 
Här forsar vattnet fram. Stan har även eget mineralvatten med bubblor som vi fick till vår lunch. Vid sidan om trappan finns bänkar med det kända mosaikkaklet från Sevilla. 

Efter lunch körde vi en tur till Jardin Botanico som är Spaniens äldsta botaniska trädgård för att få se både inhemska och importerade växter. 
Parken är indelad i olika zoner som representerar de olika växtarterna som förekommer.
Det är en fridfull park som är öppen hela året, men stängd på måndagar.  Vi saknade dock de många praktfulla blommorna som finns på GC, det är ju alltid trevligt med lite färger i en park. Så den bästa tiden att besöka parken är tydligen i januari och februari. 

Trots avsaknaden av blommande fägring är parken mycket vacker och verkligen värd ett besök. 

För att få uppleva lite naturliga vulkanbassänger körde vi förbi Las Palmas och ner på GC1 för jag visste att där fanns också lite bassänger. 
El Bufadero är en tidvattensgnejser vid La Garita. När tidvattnet  närmar sig stiger vattnet genom de taggiga vulkaniska klipporna och rinner ut i en fontän. 
Snart kommer det sprutande vattnet!

Härligt att stå o se på det sprutande vattnet. 

Dagens färd gick sedan mot hotellet o middag tillsammans med Max o Annhelen på restaurang Rimini. 
Som vanligt valde vi Sjötunga till huvudrätt samt god dessert av deras olika sorter som finns att välja på. Slutligen en brandy till kaffet!


Ha de gött för det har vi!











4 kommentarer:

  1. Vad härligt ni har det! Livet är underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp visst är det fantastiskt att kunna få resa runt. Nästa vinter kommer vi nog åt ert håll.
      Ha de gött till dess.

      Radera
  2. Gran Canaria en ö vi inte besökt, men ser spännande ut. Teneriffa och Lanzarote har vi varit på även om det är många år sedan. Roligt att se bilder från GC och ha det gott. God Jul och Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med om att alla dessa vulkaniska öar är fantastiska, de har så för oss ovanlig natur att upptäcka.
      God Jul o Gott Nytt År önskar vi er också.

      Radera

Our Vantastic Travels