Translate

onsdag 2 maj 2018

Vår första resa med Vanen och Valborgsfirande

Bilen börjar bli klar och vi ska till Seglora Camping och fira Valborg. Men först tar vi vägen om Ullared för att komplettera med lite grejer både till bilen och till kylskåpet. Vi hittar det som vi antecknat och kan senare dra vidare till
N 57 24 12 E 12 57 28
rastplatsen vid Holsljunga, en plats vi tycker är väldigt fin och där det finns latrintömning. Klockan springer iväg så vi bestämmer oss för att stanna till över natten, för att få testat dieselvärmaren och gasolanläggningen. Det gick hyfsat bra, först var det lite puffar i gasolen men sedan försvann luftbubblorna.
På lördagsmorgon var det ca 8 gr och mulet med regnstänk. Chivas promenad blev kort och vi valde att köra upp till Kinna och strosa omkring lite grand, men vädret var inte det bästa. Bättre att fortsätta upp till campingen och installera oss. När vi körde förbi Rydal stod "Lata dar bilen" där och vi stannade till så att Chivas fick hälsa på Zacko.
                                     

N 57 34 50 E12 43 05
Magen började kurra så vi fortsatte till Seglora och tog in på campingen där vi tänkte stanna några nätter för att fira Valborg. Vi hann knappt att äta upp lunchen förrän nästa bil kom inrullande. Det var Kicki o Putte med sin nya Rapido. Det blev många kramar och glada skatt samt jämförelse mellan våra bilar. 
På eftermiddagen klarnade det upp lite grand så vi kunde sitta ute och fika efter att alla hade anlänt.
Men solen försvann och regnet strilade ner på oss, då är det bra att det finns ett inbyggt uterum här på Seglora Camping som vi kan disponera. Där kan vi sitta o prata eller äta gemensam middag/fika.
Dessutom blir det många goa skratt. Tänk så praktiskt det är med samvarorummet när det är dåligt väder och det har det verkligen varit denna helgen, inte bara regn utan även kyla, runt 8 gr både på morgonen och kvällen.

På Seglora camping har det blivit tradition att vi firar Valborg och alla trivs jättebra där. Men det är inte bara campingen som vi trivs med utan även området runt omkring med sin natursköna miljö bestående av både beteslandskap, kanoting på Viskan, fiske, klättringsmöjligheter och många vandringsleder. Här finns mycket för friluftsliv och motion att välja på för den intresserade.. 

Seglora bjuder även på historiska byggnader och minnesmärken som renoverats
 såsom det gamla skolhuset , som numera är bygdegård. Där hade bygdegårdsföreningen servering på Valborg med lottförsäljning. tipspromenad, musikunderhållning och vårtal. 
Den gamla prästgården byggdes år 1793 och är numera skyddat byggnadsminne sedan 1963 och nu är det Seglora hembygdsförening som huserar i den gamla prästgården och varje år firas midsommar där. Något som alltid drar till sig mina blickar är den vackra
stenvalvsbron över Viskan. Dagligen blir det en promenad över den med Chivas.
På Valborgsmässoafton tändes brasan som på grund av regnet i flera dagar var mycket sur 
och röken var värre än dimman i Lützen. Men slutligen fick de fart på den och den spred ljus över bygden och Viskan. 
Våren har också kommit en bit på väg, vi fick se Majnycklar som börjat visa sina fina blommor på våra promenader runt byn. 
Sälgen har blommat ut men stod ändå grann vid Viskans fot. 
                                        Vi möts ständigt av fina vyer i denna härliga miljö. 

En helg i dåligt väder men med trevliga vänner blir ändå en helg som vi inte vill glömma. Tack alla som var med och hoppas vi ses snart igen. 

Tjingelin, ha det bra och njut av våren
We 4 
8 kommentarer:

 1. Tack för en bra beskrivning av vår träff. Alltid lika kul att träffas och som sagt var är det tur att det går att sitta inomhus och så vann ju vi våra pelargoner också. Eran bil är jättefin och det syntes att det var kvalite på inredningen, det är värt dom extra pengarna. Ses snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Putte o Kicki, visst hade vi mycket trevligt och som sagt även om solen inte syns till är uterummet en jättebra samlingsplats. Förstår inte hur det går till att vi varje år vinner 3 pelagonier!!

   Radera
 2. Hoppas ni trivdes i nya bilen. Har Putte och Kicki köpt större eller mindre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst nu har vi vant oss vid den minimala ytan och egentligen blir det både intimt o mysigt, ha ha.
   Putte o Kickis bil är större och även den är jättefin, ungefär samma träinredning som vår och med långbäddar.

   Radera
 3. Där var några ansikten man sett för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer, ansikten från Kristinehamn!

   Radera
 4. I Ullared finns det verkligen mycket att shoppa :)
  Trevligt att träffa vänner!

  SvaraRadera
 5. Javisst och någon eller några gånger måste man ju dit och kolla in läget!

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels