Translate

torsdag 14 februari 2019

Hästgården utanför Funkan

Efter vår vinprovningstur drar vi till stellplatsen El Rengo som ligger en bit in från Fuengirolas stränder.
N 36 31 56 W 04 38 19
Det var för att möta upp Jack o Eva. Jack kom hem från sjukhuset samma dag som vi anlände och det blev ett kärt återseende. Chilli som blir 16 år i år höll sig dock på lagom avstånd, för Chivas var lite ivrig med att vilja leka. De hade ju inte träffats sen i somras. 

På kvällen blev det lite mat i El Rengos restaurang. Den var faktisk hyfsad god, eller rättare sagt det var pepparsåsen som gjorde hela susen. Gun som hade känningar av influensan missade kvällen men vi antar att Rolf förmedlade allt vi snackade om. 

Man kan undra varför stellplatsen heter "Hästgården" ? Jo här finns flera stallar med hästar i och rätt som det är kommer de upp på besök på den gräsplan som också tillhör stellplatsen. 
Här kom ett fyrspann som tränade och det blev många varv emellan bilarna. 
Här är det bara någon meter från en bil. 

En dag firade vi Kaila som fyllde 11år. Hon bjöd in massor med hundar och hennes husse hade gjort i ordning en skål till varje vovve med ett överflöd av godis och sedan som grädde på moset fick de några riktiga godispinnar. 
Det var inte lätt att få alla att posera! 
Som tack för det fina arrangemanget hoppade Kaila upp i husses knä och tackade med många pussar! 

En dag tog vi en promenad in till Fuengirolas centrum och passerade bland annat tjurfäktningsarenan.
På motsatta sidan på gatan fanns det underbara mosaiktavlor som speglade livet på arenan. 
Vi upptäckte även intressanta träd utefter vår promenad. Här är ett träd som vi tycker ser ut som en släkting till våra små Hortensiaträd/buskar.
Blomklasarna är stora och hänger upp och ner och är utsökt vackra. Det hör dock inte till Hortensiasläktet utan till Malviasläktet och trädet heter Dombeya och doftar underbart. 

Det blev ytterligare trevliga prat- o kaffestunder på hästgården som kostar 5€/dygn. Servicen är knapp men där finns tömning och påfyllning av vatten. El går att få för ytterligare 5€/dygn. 
Men eftersom det var så mycket kardborrar bestämde vi oss för att dra vidare efter 6 dygn. 

Tjingeling
We 3 





6 kommentarer:

  1. Så himla läckert träd! Har aldrig sett förut! Vill ha!

    SvaraRadera
  2. Kul att se att ni varit på "våran" Hästgård. Vi var nog några av de första att stanna till där, året var 2015 i slutet av november. Sedan har det blivit flera gånger och mycket ska ha hänt de sista åren. Det blir säkert ett besök där igen, bra läge för promenad in till Fuengirola. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kommer ihåg att du skrev nått liknande som att du inte fick tala om var den låg!
      Ha en fortsatt bra resa!

      Radera
  3. Trevligt med hästarna! Vi hänger just nu på Caravan Stockholm och tittar på fina plåtisar som vi drömmer om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ångrar oss inte för de är så lätthanterliga och lättframkomliga. Men visst är det trångt men man vänjer sig, och som jag brukar säga ”kocken har företräde”.

      Radera

Our Vantastic Travels