Translate

torsdag 28 februari 2019

Nerja står på tur

Efter fyra dygn på Torrox är det dags att inta Nerja med omnejd. Först vill vi testa om vi kan stå vid Mercadonagropen, även om det inte är så trevligt. Där är fullt med husbilar när vi kommer på förmiddagen, men vi fick en parkering i mitten så vi var nöjda. Senare blev det en ytterkantsplats vilket är bra för Chivas.
N 36 44 59  W 03 52 45 
Som ni vet florerar det alltid rykten, ja man får stå där ….nej det får man inte. Samtidigt med att vi kom, kom även polisen till platsen, och varför inte fråga om reglerna. Med glimten i ögat, tänk er en jättetrevlig ung kille, förklarar han det här med bord o stolar osv. Då säger jag "Camping Behavior Not Allowed". Han skiner upp som en sol och säger camping behavior, ah thats good. Jag tror att jag lärde honom ett bra uttryck! för han sken som en sol. Så kontentan av hans svar blev att vi fick stanna både två o tre dagar men inte veckovis. 

Traditionsenligt blev det en promenad in till centrum och Balkongen.
Det är så fridfullt och många 
vackra vyer i Nerja tycker vi.
och slutligen kommer vi fram till Balkongen där vi slår oss till ro med en fika och lyssnar på det svenska språket som klingar överallt. 
På vägen tillbaka tar vi en titt in i kyrkan 

Eftersom vi inte har några cyklar med oss blir mycket traskande både för Chivas o oss. Han var otroligt duktig som gick med oss ända till Burrianastranden. Vägen dit o tillbaka är verkligen seg då det är en enorm backe att ta sig upp för. Men utsikten ger valuta för allt slit!

Sedan tar vi en tur ner till strandparkeringen som varit stängd men som nu åter öppnats.
Playazo Beach N 36 44 37  W 03 53 45
Här träffas vi Jack o Eva samt Ulf o Eva som tycker det är så skönt att slippa så mycket trafik runt sig som det är i gropen. 

Repsol stationen som ligger utefter N 340 i utkanten av Nerja har investerat i tvättmaskiner så vi bestämde oss för att köra dit och köra en maskin.
N 36 44 48  W 03 53 27 
Så fräscht det var med nya maskiner!

När tvätten var klar tog vi en tur upp till Frigiliana, en ort som vi gärna besöker när vi är i Nerja. För oss är det, den finanste och vackraste vita byn i Andalusien
och här kan vi traska runt i timmar och avsluta dagen med en matbit.
vill bara visa att vi fick smör till brödet!

Även i Nerja blev det 4 övernattningar men sedan for vi vidare! Vi måste ju spara lite till nästa gång,  nya vyer o vinklar ni vet!

Tjingeling
We 3

4 kommentarer:

 1. Älskar Nerja! Synd att det blivit en svenskby....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hållerfullständigt med dig, fler svenskar än spanjorer

   Radera
 2. Nerja levererar! I gropen har vi aldrig stått. Så bra det är med dessa tvätterier vid mackarna. På Galp vid utfarten har de också duschar, tvätteri, tvätt för husbilen och tömning. Frigiliana gillar vi också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja behovet ökar i och med antalet HB ökar. Cepsa ovanför Lidl har en otrolig service, de har t o m hundbad!

   Radera

Our Vantastic Travels