Translate

lördag 11 januari 2020

Turiststaden - Obidos

I Portugal finns många fina städer och en av dem är Obidos enligt mitt tycke. Det är många som tycker det, för stan invaderas dagligen av busslaster med turister så det kan bli lite trångt bland de smala gatorna.


Vi kommer fram på kvällen och får se stadens gamla borg upplyst, så vackert så. 😍

                             
                                                              N 39 21 22 W 09 09 23
Vi kör in på Obidos stellplats som ligger vid den gamla Aquedukten och kostar 6 €. Men på Campercontact står det att den är gratis. Det påtalade jag och jag hoppas att "ägaren" ändrar detta så att infon i Campercontact blir rätt.

Efter att ha kommit in genom huvudentrén ser vi de långa smala kullerstensgatorna och mellan husen syns toppen på ringmuren som omsluter stan.  Obidos är en charmig stad att utforska med smala trånga kullerstensgator och traditionella vitkalkade hus med färgglada blåa och gula fönster och knutar. Det är härligt att strosa omkring i den här stan.
Vinbutiken gick i vinets färg - rött
En av huvudgatorna med restauranger

Prylar o prylar finns det lite varstans i stan - inget ovanligt

En trång gränd som fotograferades av många

En mycket välkänd vy i stan

Tänk om alla krukorna hade haft blommor vid vårt besök

Men allt är inte fräscht o fint i stan
Men här var det vackert

Sedan är det den otroligt välbevarade ringmuren med sin gamla borg som gör staden så turistiskt. Stan är liten så det räcker med en halvdag att utforska den. En stor attraktion för många är möjligheten att gå uppe på muren runt stan,. Men den har inga räcken eller andra säkerhetsanordningar och är därför inte lämplig för barn utan målsmans sällskap.



Även vi tog oss upp på muren och gick en bit, men jag kände höjdskräcken .komma, bara att gå ner

Vi vandrade vidare mot kyrkan Santa Maria men utanför skampålen som står mitt framför kyrkan är det full rulle med att sätta upp ställningar för något kommande firande.  
Vi kunde dock smita in i kyrkan och fick se lite av dess innanmäte. 
Exteriören är stram och enkel,  men interiören med det målade trätaket och kakelplattorna är vackert  utsirade och är från 1600-talet. 

Utanför kyrkan kunde vi också köpa nypressad jos

Bästa tiden att besöka Obidos är på förmiddagen innan busslasterna med turister kommer, då har man också tid till lite fika eller en härlig lunch. Stan är både liten och kompakt, en liten charmerande stad att upptäcka antingen till fots eller med hästdroska. Obidos är enligt oss lika mysig  som de spanska vita byarna.


Ha de gött!

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Visst det var en mysig stad, men turister väller in, så det gäller att vara där vid rätt tillfälle!

      Radera
  2. Såg ut vara en trevlig liten stad! Inför vår nästa Portugal resa får vi repeterar din blogg ned nlla fina tips! Tack för det!

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels