Translate

lördag 29 september 2018

Äntligen La Rochelle och camping Les Sables

Ja det var tur att La Rochelle låg på rätt plats så vi kom till slut fram till ACSI campingen Les Sables som ligger några km söder om stan. Här blir det tvätt o liknande sedan rundturer i området.

Vi tog en promenad ner till stranden och vad fick vi se.
EBB EBB EBB knappt att vi såg vattnet där ute i Atlanten
Även Chivas gillade att kolla in alla snäckskal
Kite på ena sidan och bad på den andra, men nej inget passar oss  

Vi tar istället och går upp till campingens anläggning för där finns fina anläggningar som just nu inte besöks av så många. Här märks det att det är lågsäsong. 
Uppvärmd 25 meters bassäng, Bengt ensam i badet, jag fotar ju
Jag tar även  ett dopp i den ouppvärmda poolen, men nog tror jag att det är mellan 19-20 gr

Ja här var det många pooler o jacutzi att välja på
samt lekplats inom poolområdet. 
Hygienhuset med gemensamma duschutrymmen för herrar o damer . Detta har vi aldrig upplevt tidigare på en camping. Men båsen är stora och relativt fräscha så det blir godkänt. 
Stora o rejäla tomter eller är det så att vår bil är liten, ja det är frågan! Tomterna är avskilda med höga häckar vilket ger viss skugga.
Här är mycket torrt och allt är nästan utblommat men lite blommor finns kvar som sprider glädje inne på campingen

N 46 06 59  W 001 07 10
Det var faktiskt rätt koordinater i ACCI-katalogen, jämförde med våra när vi kört in på platsen. 
Nu när det är lågsäsong så det är tyst och fridfullt, men tyvärr så är inte restaurangen öppen och inte har vi hittat några andra i området. Något som var positivt var att priset var lägre än katalogens 19 € + turistskatten.  Med turistskatt betalade vi 18,62 €  (18 € + 0,62€) per dygn. Vi kopplade av i 4 dygn och njöt av den franska sommarvärmen vid atlantkusten, som max hade vi 28gr i skuggan. Vi hade mycket trevliga franska och engelska grannar som gjorde allt för oss så att vi skulle vara glada över vår vistelse på Les Sables. Chivas lekte med Charamel o Sie som var två närbesläktade hundar.

De utflykter vi gjort kommer beskrivas i nästa avsnitt!

Tjingeling
We 3



10 kommentarer:

  1. Skönt att ni kom rätt till slut! 😄👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst men det tog en rejäl omväg för oss. Nu vilar vi ett par dagar.

      Radera
  2. Fördelarna med att resa när det är lågsäsong - bättre priser och färre människor. Vi står på en ACSI i södra NL nu och det är stora packa ihop sig dagen verkar det som. Nästan helt tomt! Blir nog ett par timmar i uppvärmda poolen ikväll, förhoppningsvis helt ensamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi upplevde detsamma här i Frankrike att säsongen är över och att fransoserna var på hemväg. Men är säsongen slut blir det även tuffare att hitta öppna campingar. Dock finns det alltid någon som har längre öppethållande för oss som vill åka året runt.

      Radera
  3. Vad fint det ser ut! Även om jag förstår att det börjar bli lågsäsong. Koordinater har jag inte lyckats lära mig, det är rena grekiskan för mig ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en bra camping med många lediga platser men även villavagnar som stod tomma. Eftersom vi inte pratar franska o många fransmän inte kan engelska gör det inget att det är ganska folktomt.
      Koordinater är bra att ha när man kommer rätt, men ibland trilskas de med oss.

      Radera
  4. Det ser verkligen härligt ut! Skönt med lågsäsong och slippa trängseln!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är jättebra men tyvärr så stängde många campingar för två veckor sedan. Nu blir det att leta i god tid för att hitta någon som passar ens rutt.

      Radera
  5. Vilka härliga pooler. Ni aktar väl Chivas för sandmyggorna, som kan ge Leishmania? Alonso hälsar till Chivas! Kram från oss också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi försöker att låta bli att gå med honom vis solnedgång för då är dom som mest aktiva enligt vår vet. Hoppas att Alonso snart kan skutta omkring igen.
      Kramizar

      Radera

Our Vantastic Travels