Translate

lördag 22 september 2018

At last - On the road

Först hade vi en konfirmation då vårt barnbarn nr 2,  Saga, konfirmerades som skulle avverkas innan vi kunde hoppa på Our Vantastic för att köra ut i Europa.

Men onsdagen den 19 sept hade vi bokat Kielfärjan och var förväntansfulla på vinterns övervintringsresa till Portugal och Spanien.

                        
Vi lämnar Göteborg och Älvsborgsbron bakom oss i lätt mulet väder, men det är ändå 15 gr varmt.

Vi har en lugn båtfärd trots att det varnas för storm. Men vi har bokat middag och beger oss till restaurangen där en trerätters meny väntar oss.
Förrätten en är en Skagentoast som smakade delicious. 

För Bengts del blev det Torskrygg vilken han var mycket nöjd med.   
Jag valde oxfile för det var längesedan jag åt det. Den var perfekt rakt i genom men köttbiten var totalt för stor för mig. När jag gick därifrån var jag så mätt så jag nästan mådde illa. 
Efterrätten bestod av Pannacotta med björnbär, bilden då, jo självklart glömde jag den. 

Efter middagen blev det en tur till shoppingen som alltid har lite som vi blir sugna på. 
Nej, nu väntar Chivas på oss så det är lika bra att gå upp till hytten och kolla in honom.
Skönt, det gick ingen nöd på honom för han låg i mattes säng och hade lugnat ner sig. När vi bordade och gick till vår hytt så mötte han så många andra hundar som han inte fick hälsa på så han var alldeles uppriven. 

Vi slocknade alla tre och sov mycket gott till kl sex då telefonen väckte oss. Efter duschning var det time för frukost som vi njöt av. Dessutom snodde vi en skinkbit till Chivas som han skulle få festa på. 

Torsdag morgon, vi kör av färjan kl 9.30 och det är 19 gr. Första stoppet blir Citty Park där vi handlar och fyller på kylskåpet samt tankar för 12,79 SEK/l. 
N 54 18 49  E 010 06 09

Förstl vill jag tacka Siv Ekstrand i Husbilsgruppen som tippsade om denna app att ladda ner vid körning i Tyskland.
traffic.de
Den ger info om trafikproblem i realtid enligt appen och den blev vår ledstjärna under hela färden i Tyskland. Låt appen få tillåtelse till din platsinfo så visar den vägen med olika färger, där grönt är problemfritt osv. En mycket användbar app. 

Vårt första mål i Tyskland var Greven och vägen dit var helt OK då vi inte hade några längre Stau eller att vi körde under 30 km/tim mer än i några minuter. 

Torsdagens dagsetapp blev 38 mil och det var 26 gr på kvällen. Kan man önska sig något bättre!  Grevens stellplats kostade 15 € inkl el. 
N 52 02 46  E 007 41 08  
Skönt att få koppla av

På fredagsmorgon är det lite mulet men ändå 22 gr varmt. Det är vägarbeten utanför Greven så en liten Umleitung blir det innan vi kommer på motorvägen. Sedan är det jämna köer hela vägen ner till Luxenburg men det är aldrig några egentliga Stau. Vår tyska app hänger med oss och visar att det inte är några timmars förseningar det handlar om.. 

Som brukligt tankar vi i Luxenburg vid Wasserbillig för 11,32 Sek/l. Sedan är det inte långt kvar till Pont a Mousson där vi brukar stanna till över natten. Vi kommer dit vid femtiden men oj oj, det är fullbelagt och vi står fem husbilar utanför med kartor och alla andra handlingar i händerna för att hitta nästa plats. 

Vi fick tips av en fransman att köra till Millery, ca 10-15 km från PaM. Där finns lite parkeringar och husbilar står alltid där. 
N 48 48 56  E 006 07 38 
Servicen är begränsad men där finns toa o gråvattentömning. Platsen ligger jättefint utefter Mosel, men biltrafiken är intensiv på kväll och morgon för där finns något som vi aldrig stött på tidigare. 
En bageuttemaskin, så spännande!
En varm macka ska det bli till frukost! 


Millery stellplats

Efter den nygräddade "panan" kör vi vidare mot nya mål!

Tjingeling
We 311 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det gott bra. Lagom långa etapper. Här blåste det rätt bra. Kramas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog fick vi också känna av blåsten då den kom till Greven, men det var nog ingenting jämfört med på hemmaplan. Ja sedan åker vi ju söderut så det blir nog värme istället.

   Radera
 2. Kul att ni är på G igen. Skall bli roligt att följa med....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, vi ser framemot vinterns resor, det är bara att hänga på Lotta …..

   Radera
 3. Kul att ni är på väg. Vi kommer efter om precis 2 v skönt att höra att färjeturen inte blev jobbig och att det rullat på bra efter det. Appen verkar mkt bra men finns inte till Android .får leta efter ett alternativ.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Synd att appen inte finns till Android. Hoppas att du hittar något liknande för den äe bra att ha. Skönt att vara lite förberedd på alla ombyggnationer.

  SvaraRadera
 5. Bra tips du gav oss som åker senare i oktober!
  Maggan

  SvaraRadera
 6. Bageuttemaskin var första gången jag ser en sådan. Ni väljer de bästa platserna på resan märker jag. Men man får nog börja tänka på stopp vid 14 tiden om man ska få plats. '
  Ha nu en fortsatt bra resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst den brödmaskinen var mycket populär bland invånarna i byn då de kom farande både på morgonen och kvällen. Även vi uppskattade den också, men måste ha hjälp med att starta upp den.

   Radera
 7. Håller med att den appen är bra att hålla koll på vägarna. En sådan "brödmaskin" har vi aldrig sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var första gången vi såg en sådan häftig maskin och det var verkligen en överraskning. Appen finns tydligen bara i appstore så de som har androidtelefoner hittar visst inte något liknande, det är ju synd efter de reser de också!

   Radera

Our Vantastic Travels