Translate

lördag 8 september 2018

Elmias dragkraft på oss

Nej, nej inte behöver vi åka dit i år. Vi har ju bytt bil i våras! Inga förköpta biljetter således i våras. Men nu när vi närmar oss den 5 sept kände vi att varför inte i år, det har väl ingen betydelse att vi redan har bytt bil.
Sådant här påverkar mig!

Vi bestämde att en dag ska vi i alla fall åka dit och gå in och trängas bland alla andra intresserade campare/resenärer/friluftsfolk. Men då slår turen till och jag hittar en biljett till område två som är till salu. Den blir vår! Nu är det bara att åka dit och träffa alla härliga människor igen. 
 
Här är vi och njuter av miljön, vännerna och alla andra trevliga människor vi pratat med.

Inkörningen löper smärtfritt och vi får en något lutande plats på område två, men med hjälp av pallvirke löser vi det problemet. Sedan är det bara att välja vilken mässhall ska vi börja med. Vi behövde nya dekaler till Husbilsklubben, så vi fixar det och träffar på 
Kerstin, Janne o Irene, det blir en liten pratstund om olika sommaraktiviteter. 
Vem kan springa förbi Kamas monter? Här finns alltid så roliga campingartiklar som gör att jag inte vill missa nyheterna. 
Javisst, fanns det något som passade oss. En stol som bara vägde 3,3 kg, verkligen något för vår Vantastic. Det blev två nya! 
Sedan var det till att springa ut och in i alla plåtisarna för att se, har det skett något nytt på den fronten. Inget nytt under stjärnorna annat än att priserna stigit. Men det vet ju alla hur det står till med vår krona!
Kabes "Höghus" är alltid härligt att beskåda. Det är fräckt, tuff inredning, men var ska vi ställa den? 
Kolla in uteplatsen med sina loungefotöljer, det snedställda köket, sovrumsdelen med dressingroom bakom och slutligen altanen uppe på! 
Prislappen? Nja det glömde jag fråga efter. Det är ju trots allt inte aktuellt idag att köpa detta "Höghus"

En husbil lika stor som en långtradare är inte heller något för oss. Men visst vore det underbart med ett så rejält bagage. Där får många cyklar plats!

Men nu undrar ni hade de inga normala husbilar. Ska vi vara ärliga så var vi inte så intresserade av normala husbilar. Sådana har vi haft i ca 20 år och nu är det bara Our Vantastic som gäller. Men för er som inte hade tid att vara på mässan visar jag i alla fall något nytt i "normalhusbilsfallet"
En av Cartaghos nya modeller har plats för en 40 tums TV, jättefint kök, rundsittgrupp bak och sedan är det sängen framtill som har blivit två sängar där man slipper att kliva över varandra för de är längsgående med bilen. Ser ni de nervikta säternafram? 

Den dagen ni vinner flera miljoner finns denna Morelo att köpa,
Prislappen är >5,6 miljoner men den är verkligen fin. Många lampor som förgyller en ev tråkig höstkväll. 

Ja detta var bara ett axplock av vad mässan har att erbjuda. Men det är inte bara vi som haft ett socialt liv där, även Chivas fick träffa Bingo 4 månader gammal från Falkenberg. 
Matte Nilla med Bingo och Chivas

I morgon är det sista dagen och vi får se om vi passerar några montrar. Annars blir det direkt hem på förmiddagen för att börja skriva lista inför vår vinterresa som kommer att bli till Portugal och sedan Spanien efter julhelgen. Men man vet aldrig det kan även bli tvärtom. Det är så skönt att inte ha bokat en massa olika campingar/stellplatser,  för då tycker vi att vi tappar frihetskänslan. 

Tjingeling
Hoppas ni har haft lika roligt som vi på mässan
We 3

15 kommentarer:

  1. Har läst många blogginlägg från mässan och det lutar starkt åt ett besök nästa år! Kul att titta på nyheter och prylar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. javisst, ett besök är alltid lika nyfiket, då det varje år kommer något nytt. Kul att även träffa flera bloggare eller kompisar o diskutera med.

      Radera
  2. Fantastiska bilar! Höghuset var min favorit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fräckt till tusen men var ställer man ett sådant höghus?

      Radera
  3. Visst finns det mycket att kika på ock det är nästan ett "måste " att fara hit för stämningens skull. Kul att ses även om det blev en snabbis. Vi ses säkert neröver nånstans i vinter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja snabbis blev det, men som du säger vi kanske ses neröver.

      Radera
  4. Ja det gäller tydligen att ha en fet plånbok med på mässan. haha....Vi avstod i år och tänker inte byta bil, men alla tillbehör är intressant att titta på. Alltid blir det något att ta med hem. Nu planerar vi nästa resa vart den ska gå....öst eller väst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tiden räcker kanske inte till allt så ibland får vi välja. Men desto roligare att planera nästa resa!

      Radera
  5. Det är kul att komma till Elmia även om man inte ska handla ;) Roligt att ses igen!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid trevligt på Elmia även om man hamnar nere på tvåan me sin enorma lutning. Mycket trevligt att prata vid en liten stund!

      Radera
  6. Ja, Malibun eller den nya Carthagon har rönt stort intresse vad vi förstår. Vi är glada att vi köpte förra året eftersom priserna gått upp rejält i år!
    Ja det var otur att Du jobbade när vi gick förbi. Men kanske en annan gång blir bättre!
    Det är bra om vi blir fler Malibuer i COS. Vi träffade ett par som har en hund som också heter Chivas och matte o husse har en vit Malibu, så nu vet vi att det finns två plåtisar i COS.

    SvaraRadera
  7. Visst är det är ett trevligt ställe att kunna träffa likasinnade och titta på olika modeller även om man inte vill byta husbil/plåtis :) Bara gå omkring o titta är rätt trevligt, det gjorde vi förra hösten när vi var ner till Elmia. Tyvärr är det för långt för oss att åka ner varje år när vi bor så långt norrut. Ha det fint

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om att det är ett trevligt ställe. Även besöksstatistiken talar för att det är många som gillar det. Vi har ju ett väldigt avlångt land så då blir det långt för några som inte bor i närheten. I gengäld får vi väldigt långt till Norrland när vi vill se den vackra naturen där i norr!

      Radera
  8. Mycket kul att se på mässan, tyvärr var det många år sedan vi var där sist. Hälsa Chivas från en lite skadad Alonso!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra från er och Alonso hoppas vi snart blir bra. Chivas är underbar men mycket bestämd av sig ibland.

      Radera

Our Vantastic Travels