Translate

måndag 24 september 2018

Vi fortsätter på de franska vägarna till Digoin

Vi vet att vi har en lång dagsfärd till nästa stellplats enligt vår planering. Bäst att stiga upp tidigt och försöka komma iväg. Vi kör ut på A31 som är gratis och får åka motorväg ända till Toul och därefter D674 till Neufchateau, och vidare D74 till Langres.
Bilden hämtad från nätet
Langres har vi passerad två gånger vid tidigare resor men aldrig blir det något stopp så att jag får se den långa fästningsvallen och dess gamla stadskärna. Men nästa gång ska jag propsa på det för den verkar vara både lång och ha många intressanta gamla fastigheter i den historiska delen.

Efter att ha följt D974 är vi nere i senapsstaden Dijon och går åter på en gratis motorväg A38 och efter några landsvägar är vi nere i Autun. Vi passerar åkermark med skördade majskolvar men även några fält där majsen ännu står kvar.


  Snart är vi framme i Digoin, en stellplats där vi ofta ser många svenskar och norrmän stanna till vid , på sina resor till södern.
Digion är en plats vi har besökt vid tidigare resor. Den är mycket trevlig då Canal Du Centre passerar över Loire floden. Denna gången fick vi faktiskt se en båt passera uppe i kanalen, det har vi inte lyckats med vid tidigare besök.
Kanalen är 243 m lång över floden och den går 6 m upp i luften.
 Varje gång vi är här tar vi alltid samma promenadrunda vid kanalen och floden och sedan in i centrum förbi torget och kyrkan.
Stellplatsen som har toa- o gråvattentömning ligger vid denna bro i samhället, så man har alltid en mycket trevlig utsikt över Loirefloden. 
N 46 28 49  E003 58 15 

Dagens etapp blev 39 mil och när vi anlände vid 15-tiden var det 24 gr och det kändes underbart med vår promenad

Tjingeling
We 3
I moron drar vi mot nya platser 

6 kommentarer:

 1. Verkar vara en bra ställplats som ligger vid fina omgivningar, där har vi inte varit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den kan vi rekommendera och sedan ligger den bra till för att köra på A75 som är gratis med undantag för Milloubron

   Radera
 2. En båt i Digoin, har vi aldrig lyckats se! Annars såg en hel del bekant ut :D Härliga grandantal - vi har fått riktigt höst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst ibland kan man ha tur! Även här är nätterna lite kalla men än har vi inte satt på värmen. Bara att vänta tills solen kommer upp då stiger vi också upp.
   Ha det gött, tiden på hemmaplan krymper!

   Radera
 3. Har minne att det var så fint inne i stan cyklade in och handlade lite på kvällen. Jag hade parkerat så kom en fransman fram och erbjöd att jag kunde parkera bredvid honom och dela på hans el. Vi hade minusgrader på natten riktigt kalt var det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har också börjat märka att fransmännen är rätt gentila på hemmaplan.

   Radera

Our Vantastic Travels