Translate

fredag 30 november 2018

More Beaches

Nu är det dags att presentera de mest fabulösa och märkliga beacher i Algarve enligt mig. Lagos området är det område som har de flesta beacher med jättejobbiga trappor. eftersom klipporna är höga i förhållande till stranden Att gå ner är inget krävande men att ta sig upp igen är desto tuffare. Men vill jag se helheten har jag inget annat val än att gå både ner o upp.
Praia Da D Ana  N 37 05 28  W 08 40 12
Att gå uppför den här trappan var helt OK!
Små klippavsatser i havet som en gång har hängt ihop med klippan
Ser du sprickan? Undra vilken dag den del av berget kommer att lossna? Hoppas att det tar generationer innan den lossnar.

Vi far vidare till nästa praia som heter 
Praia Do Campilo  N 37 05 11  W 08 40 08
Den här praian hade den tuffaste av alla trappor, men den är skickligt byggd så det är lätt att inte se längden av den.. Som sagt att gå ner är inget jämfört med uppför. Det var hela 226 trappsteg, så det kändes i mina vader, inte något för den som inte är så van vid att använda benen så intensivt som det blir vid uppför en lång trapp.
Än är jag inte nere o jag ger inte upp för där väntar säkert något spännande. 
Oj vad liten denna strand var! Ett ras hade också skett nyligen så det är kanske inte värt att klättra efter klipporna vid stranden för att försöka komma ut till "vattenhålet". Det får nog vara en båttur som visar mig dessa skulpturer.

Nu bär det av till den sista praian och där möts vi av en fyr.
Vi är nu vid praia 
Ponta Da Piedade
N 37 04 54  W 08 40 10
Detta är nog den mest spectakulära med massor av stigar ute på klippan samt en trappa ner till "Boat Aire". Där nere finns det ingen strand att njuta av utan den var endast till för "båtfolket". Men uppe på klippan kunde vi välja olika stigar med märkliga formationer på klipporna vid sidan om stigen.
 Det är många som går ner till båtavsatsen för att ta kort och för att få se dessa otroliga klippformationer som naturen en gång har skapat.

Nu är vi nästan nere! 

   Här angör båtarna! Jag tycker det verkar vara lite osäkert att hoppa från stentrappan och ner i de väldigt gungande båtarna. Nej, inget för mig!

Trappan hit ner hade också många trappsteg, men jag var så trött från förra praian att jag orkade inte räkna den här. Det överlåter jag till någon annan! Mitt balans- och kroppssinne är nog inte det bästa, så det gäller att utnyttja några fler sinnen som synen och hörseln för att inte trampa snett eller förlora balansen här. 
Jag passar på att lägga ut en sista bild för att alla ska få njuta av den färgprakt som finns i området. Allt från currygult, senapsgullt, kanel o ockra eller lite paprikarött framträder i solskenet  eller när det har regnat. Det är syner som jag önskar att alla får uppleva om ni är här nere på Algarvekusten.Tjingeling
We 3
4 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska bilder och vi som varit vid Portugals kust flera gånger, men de där trapporna har vi missat. Håller med dig ...ner går alltid bra....men sen när man ska upp, då blir det sämre. Visst är Portugals kust spännande, blir kanske en sväng dit till våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men har ni tid så försök kolla in alla fina klippformationer, något som är annorlunda än kusten hemma

   Radera
 2. Otroligt vackert. Du är duktig som orkade alla tre praiorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen lite annorlunda vyer mot vad vi brukar se hemma.

   Radera

Our Vantastic Travels