Translate

fredag 2 november 2018

Nästa anhalt blir Peniche

Vi vill ner till Peniche omgående för vi har tänkt att stanna där en längre tid. Vi kör både landsvägar men även betalvägar för att komma fram fortare. Trafiken är lugn och det tar inte många timmar förrän vi kan köra in på ASA Motorhome Park
N 39 21 58  W 009 22 45.

Den kostar 5€ exkl strom, men 8€ inkl 4 amp. Vi ville ha 6 amp och får då betala 10€ per dygn. HBK har tecknat ett avtal med ägarna så om vi stannar 30 dagar kostar det 250€ inkl 6 amp. Vill man ducha kostar det ytterligare 1€. Nu när vi har varmvatten duchar vi i bilen för det går alldeles utmärkt.
 Stellplatsen ligger bra till i Peniche och vi har Lidl och Continente på bara några minuters avstånd men även en Chinabutik som det alltid är lika spännande att besöka. Det är lagom promenader om vi  glömt köpa något.

När vi checkat in ser vi att Kjell o Britt är där och det visade sig att dom kom dagen före oss. Roligt för de har också samma typ av bil som vi och dessutom har de bokat 30 dagar..

Efter någon dag kommer det några Cosare (Carthago Owners Sweden) så nu börjar det bli många svenskar på den här stellplatsen
Här sitter bl a Mita som är med i valberedningen. Efter gofikat blir det restaurangbesök senare på eftermiddagen. Snacka om att vi har det trevligt!

Fler överraskningar dyker upp, en dag när vi är inne i stan och på väg till turistbyrån. Någon ropar Ingela ett stenkast från mig. Jag ser inte riktigt vem det är, det tar några minuter innan jag upptäcker att det är våra vänner Unni o Tore från Norge som vi camperat ihop med tidigare. 
Aperol smakar utmärkt i värmen

Stormen Lesley är på väg in och alla plockar undan alla lösa artiklar som de har utanför sina bilar. Men vi klarar oss hyfsat, för Leslely fick inte den intensitet över Peniche som var utlovat. Visst skakar bilen lite på natten men inte i den utsträckning som vi förväntat oss. Nu märker vi att vi har nytta av den mur som omger platsen. 
 Vi bestämmer med våra norska vänner att vi imorgon ska gå ner till hamnen och kolla in vågorna.
De här fundamenten som skyddar hamnen är ett norskt patent berättar Unni
Det är många nere i hamnen som är intresserade av de stora vågorna som slår upp över hamnpiren och dess skydd.
Väl nöjda med skådespelet blir det en lättlunch på stan och därefter ett smakprov på portugisiskt portvin som Unni o Tore köpt i Porto. 
Smakade gott!

Tjingeling
We3


2 kommentarer:

Our Vantastic Travels