Translate

onsdag 6 februari 2019

La Cala De Mijas

Vi lämnar Malaga och kör motorvägen mot La Cala Mijas eftersom vi tänkt att göra ett nytt försök med hyrbil till Setenil de las Bodegas. Som jag berättade misslyckades vi i december att komma till orten då det var helgdagar för spanjorerna och alla parkeringsplatser var upptagna. Hoppas på bättre tur den här gången i januari med en hyrbil.

Vi installerade oss på marknadsplatsen där husbilarna brukar stå och gjorde några rundturer i stan för att se var vi kunde hyra bil
. N 36 30 22 W 04 40 56
Här finns möjlighet till tömning samt att hämta vatten på marknadsplatsen. 

Malte, en kompis till Chivas är på dagarna hos sin mormor, Lisbeth, och hon hade berättat att hon skulle ner till La Cala Mijas och då tänkte jag att det skulle vara mycket trevligt att få träffas så att hon får se hur vi lever vårt liv i en plåtis. Eftersom vi blev försenade en vecka var det inte många dagar kvar på hennes vistelse, men vi fixade till en  kväll och hon kom till oss på ett glas vin. Därefter ringde hennes kompisar och bjöd oss till lägenheten som ligger vid stranden. 
En jättetrevlig lägenhet med två sovrum!
Här blev vi bjudna på middag och de berättade om den vinprovningsresa de gjort. Totalt lyriska var de över norrmannen, Tord, som kunde nästan allt om Andalusien och Spaniens historia. Då bestämde vi oss för att göra den resan också upp i bergen. Varför inte!! 

Först om tre dagar hade han möjlighet att göra utflykten. Under tiden roar vi oss  med sköna promenader utefter stranden och i stan. 
Men vi hann också med att dricka ett glas tillsammans med Siv o Leif som stod på stellplatsen. Ett trevligt återseende från Albufeiravistelsen
Även Siv o Leif blev intresserade av vinprovningen, så nu inväntar vi bara att bli hämtade av Tord! 

Tjingeling
We 3

6 kommentarer:

Our Vantastic Travels