Translate

söndag 14 juli 2019

Äntligen Vildmarksvägen

Nu är vi på rull igen efter att ha legat lågt med våra resor. Dels beror det på att vi blev påbackade av en Volvo V70 så nästan hela fronten blev inklämd, bara att beställa reparation, dels har jag gjort en smärre OP som tagit 7 veckor med återbesök 2 ggr i veckan. Men nu är det som vanligt och det är först rull till stugan i Sälen som gäller och sedan liten tur i Norrland. 

I stugan var det som vanligt lite arbete innan vi kunde dra vidare. 
Där inväntade vi också Putte o Kicki som hade åkt Vildmarksvägen förra året och de nämnde några bra fiskeställen som vi skulle stanna till vid, allt sådant är ju så värdefullt.

Från Sälen kör vi 311 upp till Särna, där vi  svänger av mot höger över Lillhärdal  för vi ville se Dalarnas renhägn uppe vid gränsen mot Jämtlands län. 
När vi kommer till Sveg kör vi på E45 och följer den hela vägen till Vilhelmina. Vår första övernattning sker på Timmerflottaren ca 2-3 mil söder om Svenstavik.
N 62 29 18 E 14 29 16 
Platsen ligger fint utefter sjön men det är långt att gå till dusch o toa som finns vid restaurangen. Nere vid planen finns dock utedass o soptunna. Årets kostnad är 150 kr.
Bengt o Putte hittade de här! Den moderna ljugarebänken ? Här behövde de nog sitta o koppla av efter dagens etapp på 27 mil. Vid 23-tiden är det fortfarande 21 gr ute och vi har njutit av den första etappen.

Nästa dag åker vi vidare och vädret bjuder både på sol och moln. Vi tänkte ta in på en stellplats som heter Kvarnflyn men där var så mycket mygg o knott att vi alla sa i kör, vi kör vidare, vi blir ihjälbitna.  Istället blev det Åsen 365, nära Hammerdal som också ligger vid vattnet men har ingen service alls annat än en soptunna som var knökafull.
N 63 34 38  E 16 22 22 
Knott o mygg visade sig knappast så vi bakade en pizza i Omniaungnen och njöt av tillvaron, 
färska champinjoner, oliver, Seranoskinka samt riven Goudaost blev en fullträff. Pizzan serverades med spanskt rödvin o naturligtvis var det någon som ville ha öl istället! En fullträff efter våra 20 mil den dagen.


Fortsättning följer, ha det gött i sommar!







9 kommentarer:

  1. Så kul för er att vara på rull igen. Inte roligt med op eller sjukdomar, skönt när allt funkar och man kan ge sig ut på vägarna igen. Men fy så tråkigt att bli påbackade. Vildmarksvägen står också på vår önskelista, men får vänta till ett annat år. Husen här hemma kräver lite tid. Kul att få följa er på er resa istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns härligt att få resa runt igen o Vildmarksvägen ska bli spännande att göra

      Radera
  2. Vad tråkigt att bli påkörd med med fina bilen! Hoppas du är helt återställd efter din op.
    Ha en fortsatt god tur!

    SvaraRadera
  3. Reparationen blev bra men det fattas lite dekaler som inte kommit från Tyskland ännu.
    Det är bara att hänga på Vildmarksvägen!

    SvaraRadera
  4. Så roligt att pratas vid per telefon. Livet är OK igen och nu fortsätter vi vårt åkande eftersom det är vår stora hobby. Kramizar

    SvaraRadera
  5. Härligt! Önskar en fortsatt fin resa! Hälsningar från Estland!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, hoppas ni också har det bra i Estland

      Radera
  6. Skönt att bilen är fixad och att ni är på till igen. Ännu bättre att du är ok igen efter operationen. Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken, det är jätteskönt att få komma igång med åkandet igen för det finns så mycket att se här i Sverige som vi ännu inte hunnit göra.

      Radera

Our Vantastic Travels