Translate

söndag 11 september 2022

Att leta vägnummer utan GPS o en bra Kartbok

Dagens strapatser, ja det får vi nog kalla det för, när vi ska ta oss igenom Frankrike med alla dess småbyar och många vägar att välja på. Vi visste att vi skulle leta oss fram till A75 vid Clermont Ferrand,  men utan Michelin  Kartbok,  för den fick på grund av vikt stanna hemma. 
Men i det lilla facket under sängen hittade jag denna lilla vägatlas som blev vår räddande ängel. Något som vi även glömt av var att vi har en inbyggd Pioneer GPS i vårt infosystem, dvs radio. Men den har vi inte använt på 5 år så hur skulle den nu fungera. Med hjälp av paddan så fick vi fram en enkel manual som vi testade. Med den kunde vi köra genom Bourgonedistriktet och fick se vinskördandet. 
Trötta o rent ut sagt slina efter alla konstiga situationer med felkörningar o letande efter rätt vägnummer så bestämde vi oss för att ta in på en ACSI camping i Attun  för att vila. Tur att vi gjorde de för på kvällen utsattes vi för hagelskurar och ett otroligt åskoväder.  
I campingens pris på 16€ ingick också 16 Amp elström o gratis duschar. En trevlig liten camping som vi kan rekommendera. 
Efter att till slut somnat ifrån åskovädret vaknade vi utvilade men nyfikna på hur vår GPS fungerar efter en total genomgång och även omstart. 
Men icke sa Nicke den visar oss inte rätt kartbild eller kan kommunicera med oss. Troligen är det något fel på sattelitmottagaren. Vi får istället klara oss med en icke uppdaterad Pioneer GPS.

Men vi fortsätter vårt åkande för vi vill ju vidare. Det blev en kort tur endast 7 mil till Digoin, där vi övernattade på stellplatsen. Det var så skönt att slippa höra GPS:en  tjata om att förbereda oss för en rondell om 800 meter. Eftersom många rondeller var ombyggda stämmde inte hennes förslag med verkligheten. 

Men vi fick en skön eftermiddag i Digoin 
med en promenad runt i stan. Dessutom hade vi turen att få se en båt  på  akvedukten som är ca 8 m över floden Loire. Akvedukten byggdes på 1880- talet och påminner om Håverudsakvedukten i Dalsland.  En härlig syn! 

Ha de gött! 





6 kommentarer:

  1. Hoppas att det löser sig med GPS efter omstart m m

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr så är kabeln mellan dator o GPS på hemmaplan så när vi kommer hem får vi åtgärda det.

      Radera
  2. Mycket kan hända. Jag vill ha kartbok som ett komplement till GPS! Ha en bra fortsättning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här , men i år fick den franska kartboken vara hemma. Vi skulle ju bara köra rakt igenom Frankrike. Ha de gött!

      Radera
  3. Ett trevligt lite samhälle med en fin akvedukt. Vi har bara 2 ggr haft turen att få se en båt i akvedukten,har passerat Digoin många ggr. .

    SvaraRadera

Our Vantastic Travels