Translate

fredag 9 september 2022

Tyskland är sig likt - Stau o vägarbeten

När vi startar vår resa efter Puttgarden kör vi inte många km förrän vi stöter på det första
 vägarbetet. Vi tittade på varandra o sa STAU. Men hur som helst så kom vi fram till Yachthafen Marina i Greven. Där somnade vi kvickt efter en god middag. 
På morgonen var det lätt mulet så det blev vädermässigt en bra resdag. Men alla dessa vägarbeten gör en lite irriterad eftersom det inte rullar i mer än 50 km/tim och ibland knappt det. 
        Kilometerlånga köer med långtradare

Men vi kom igenom Tyskland och körde mot Wasserbillig där vi brukar tanka upp. Ja visst var det billigare än hemma. Dieseln kostade 1.87 € eller 1.93 € beroende på sort . Vi tankade 109 l så det kändes bra. 
Men glädjen försvann snabbt då vår GPS pajade. Helt plötsligt var hela Europakartan i en enda bild, kändes otroligt konstigt. Vi stängde av o lade in nya koordinater men såg med en gång att det inte var rätt route som visades, då vägarna gick hur som helst.
 Oftast visade den en bil som körde ute i " naturen" medan vägnummer  och annan info saknades. Det gick med andra ord inte att lita på den. Sedan hade den även tappat rösten. 
Bara två år gammal o redan utsliten? 

Vi hade ställt in den på Pont a Mousson för där tycker vi att det är trevligt i den lilla byn
 Men tyvärr var det fullt när vi kom ca 16.30, och fler med oss fick vända. För några år sedan hade vi stått i Millery som också ligger utefter Mosel. Även där va fullt men vi hade turen att en holländare lämnade så vi fick en liten plats.  Bra att bilen inte är så lång så vi kunde knö in oss. 
Även här kom solen fram på morgonkvisten och gladde oss med sin värme. 

Ha de gött! 
 

5 kommentarer:

  1. En sådan otur. Men har du inte GPS I telefonen. Eller paddan. Inte kul ❤️

    SvaraRadera
  2. Visst finns det I alla våra 4 enheter. Men bromsen är begränsad med surf utomlands, vill ha till annat. Maps används bara i nödfall o det blev många gånger denna resa.

    SvaraRadera
  3. Our Vantastic Travels10 september 2022 kl. 09:44

    Tyvärr fel inställning så det är Our Vantastic Travel som svarar

    SvaraRadera
  4. Lycka till på er fortsatta resa!❤️❤️🐾

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar så mycket! Hoppas att allt ordnar sig till slut med GPS:en

      Radera

Our Vantastic Travels