Translate

tisdag 6 september 2022

Happy Campers - On The Road Again

Spännande till tusen! Varför det? JO vi har ju inte rest söderut till Spanien/Portugal de två senaste åren på grund av Covid. Men nu är vi på G igen och vi känner oss som nybörjare i vår planering. Tänk vad två år utan resa  kan påverka minnet. Alla papper o handlingar för både oss men även på Chivas måste uppdateras, bilen ska genomgås m m. Vi ville få vår 5:e covidspruta och det gick vägen, men för mig innebar det 3 dagar i bädden (som vid tidigare injektioner).  Nu tror vi att vi har allt under kontroll - så nu kör vi. 

Brobizzen fick sin ordinarie plats i rutan och sedan gick det som en dans genom Danmark. Natthärberget blev Farö efter att vi kollat upp antal husbilar och konstaterat att svenskarna har alla en hund I bilen. 
Natten var lugn men lite kylig! Solen försvann bakom molnen så den där jättemysiga solnedgången uteblev. 
Nästa morgon vaknade vi till ytterligare en solig dag med 19 gr. Vi kom iväg och nådde Rödby 3 timmar före bokad färja. Vilken tur vi hade som trots det kom med nästa avgång. 

Det var jättebra att ha den plustiden tillgodo för motorvägen var full av Stau så det tog lite tid ner till Greven.  Men nu är vi här och njuter av den fantastiska värmen som erbjuds oss. Då restaurangen restaureras fanns det en uterestaurang vid lekplatsen som ikväll får stå för välkomstmiddagen. För nu är vi trötta och har tagit oss ett svalkande glas rose. 
Ska smaka jättegott med middag!  
 
 En fantastisk fläskfilé med en pommes som var utsökt! Överraskande god får jag säga, vi bara  njöt i fulla drag. 
Sedan denna fina miljö som vi tidigare ej har upplevt, kändes som medelhavet vid flodkanten. Så trevligt med förändringar till det positiva. 

Nu hoppas vi att vi somnar in direkt för det är jättevarmt, 25 gr klockan 21.00. 

Ha de gött! 







6 kommentarer:

  1. Vad kul att ni är på g igen!

    SvaraRadera
  2. O ja känns underbart att förlänga hösten o slippa lite av mörkret

    SvaraRadera
  3. Jättekul att ni är på G igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns helt underbart att få lufta vingarna igen.

      Radera
  4. Så härligt att ni är på väg neråt! Ni har lite högre tempo än vi, så ni passerar oss snart. Ha de gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns underbart att få resa till södra Europa igen. Men det blir ingen lång övervintringstur för vi räknar med att vara tillbaka till jul igen. När räknar ni med att fara ner till GC?

      Radera

Our Vantastic Travels